Kledinginzameling Kom Over En Help

regio • Stichting Kom Over En Help houdt op zaterdag 14 april in een deel van de Alblasserwaard weer de inzameling van baby-, kinder-, dames- en herenkleding (mits heel en schoon) en schoenen en laarzen ,
Op de onderstaande adressen in de regio kan men zaterdag 14 april tussen 9.30 en 12.00 uur terecht: Streefkerk, Molenakker 18 (i.p.v. gebouw "Het Anker", Molenakker 12), Nieuw-Lekkerland, "Het Carillon", Raadhuisplein 1, Kinderdijk, Ned. Herv. Kerk, Molenstraat 149, Alblasserdam, Ned. Herv. Kerk, Cortgene 8, Alblasserdam, Ichthuskerk, Scheldeplein 2. Alblasserdam, Gereformeerde Gemeente, Plantageweg 172, Alblasserdam, Oud-Gereformeerde Gemeente, ds. B. Toesplein 1 (Zwarte Paard), Papendrecht, Oud Ger. Gem. in Ned., Noordersingel 18, Papendrecht, Appartementgebouw Zonnedauw. Gevraagd wordt om stevige plastic zakken te gebruiken. De schoenen behoeven niet meer apart verpakt te worden in een doos, maar wel met de veters aan elkaar.


Alzheimercafé

papendrecht • In het restaurant van de Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op donderdag 26 april weer een Alzheimer café gehouden. Er zijn deze avond twee thema's; over de WMO en over een Odensehuis in Papendrecht.
De WMO wordt verzorgd door Marjolijn de Meer en Hannelore Rijsdijk-Van Hamburg vertelt over Dagbesteding. Over het Odensehuis komen Anita Lindhout en Erika Groesbeek van MEE informatie geven over een mogelijke op te zetten Odensehuis in Papendrecht. Een Odensehuis is een laagdrempelig ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie.
Tijdens de pauze is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een kopje koffie. De avond begint om 19.30 uur (zaal open 19.15 uur) en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie: Suzanne van den Ouden, Sterk Papendrecht, via 078-6154741.


Zonnestudio Steffie's geopend

alblaserdam • Afgelopen zaterdag opende Zonnestudio Steffie's feestelijk haar deuren in Alblasserdam.
Na maanden van verbouwen heeft het pand aan de Plantageweg 5 een ware metamorfose ondergaan. Het voormalig kantoorpand werd omgetoverd tot een frisse en moderne zonnestudio met diverse type professionele zonnebanken en een uitgebreid assortiment zonnecosmetica.
Bij Zonnestudio Steffie's kan men professioneel en verantwoord zonnen onder de nieuwste Ergoline zonnebanken. Deze comfortabele zonnebanken zijn onder meer uitgerust met aroma therapie, aqua fresh en climate control. Voor en bezoek aan Zonnestudio Steffie's is een afspraak niet nodig. Bij het eerste bezoek aan de zonnestudio wordt gevraagd een huidanalyse formulier in te vullen. Het invullen van dit formulier en het bijbehorende gesprek zijn wettelijk verplicht en aan de hand van de ingevulde gegevens wordt men netjes geadviseerd welke zonnebanken het beste bij het huidtype passen. Voorheen moesten zonliefhebbers voor het opdoen van een kleurtje uitwijken naar omliggende gemeentes en voor hen is Zonnestudio Steffie's dan ook een welkome aanvulling in Alblasserdam. De zonnestudio is zeven dagen per week geopend en men kan er twintig minuten zonnen vanaf 10 euro. Klanten die deze week voor het eerst komen zonnen bij Zonnestudio Steffie's betalen 5 euro vanwege de speciale openingsactie.