Afbeelding
Foto:

Vrijzinnig de musical

alblasserdam • Op zondag 15 april is er een Elan ontmoeting in de Elthetokerk. Na het succes van vorig jaar juni hebben we Kees Posthumus en Juul Beerda nogmaals uitgenodigd. Zij maken voorstellingen over verschillende onderwerpen. Ditmaal zullen zij 'Vrijzinnig, de musical' voor de bezoekers opvoeren. Het gaat over Peter, ouderling in een vrijzinnig protestante gemeente, die misschien zelfs wel op onze geloofsgemeenschap lijkt en Maria, een meelevend lid van een rechtzinnige gemeente in een dorp dat lijkt op Alblasserdam. Als deze twee elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht... Hoe dat verder gaat is op zondag 15 april te zien. Een actueel en herkenbaar verhaal omlijst met herschreven liedjes uit bekende musicals en een dosis humor. Het belooft een verrassend uur te worden.

De Elthetotkerk staat aan de Blokweerweg 22 in Alblasserdam. Aanvang 10.00 uur. Zaal open om 09.30 uur. Toegang is gratis, een bijdrage voor het bestrijden van de kosten is welkom.


Cursus reanimatie en AED

papendrecht • In samenwerking met de Nederlandse Hartstichting geeft VU Papendrecht op twee dinsdagavonden vanaf 17 april een cursus in het reanimeren en het werken met een AED. De eerste avond leren de cursisten het toepassen van hartmassage en mond-op-mond beademing; niet alleen in theorie, maar vooral in de praktijk met een oefenpop.

De tweede les leert men hoe het AED-apparaat werkt en oefent men de combinatie van het apparaat met de eerder geleerde reanimatietechnieken. De cursus kost 42,50 euro. Inschrijven kan via www.vupapendrecht.nl of door te bellen met 078-6154764.

q www.vupapendrecht.nl