Aandacht eenzaamheid met lunch

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting besteedt dit jaar ruim aandacht aan het thema eenzaamheid. Over dit onderwerp bestaat veel onbegrip

"Om ons heen zien en horen we steeds vaker over jongeren en ouderen die eenzaam zijn of op een bepaalde manier het moeilijk hebben", meldt de L. & N. Smit's Stichting.

Uit onderzoek van TNS/NIPO blijkt dat veel ouderen slechts eenmaal per maand een sociaal contact hebben. Daarnaast blijkt dat mensen het ook lastig vinden dit bespreekbaar te maken. De ouderen scoren hiermee zelfs heel hoog met een percentage van maar liefst 80%. Jongvolwassenen daarin tegen voelen zich weer vaker eenzaam dan 55-plussers. Een groot percentage geeft aan een goede vriend of vriendin in het leven te missen. Velen komen alleen thuis, waar niemand op ze wacht behalve een mogelijk huisdier. Deze zeggen niets maar bemerken het wel aan hun baasje.

De L&N Smit's Stichting vindt dat deze mensen extra aandacht verdienen. Door het organiseren van een lunch in samenwerking met een aantal Nieuw-Lekkerlandse ondernemers die dit initiatief onderschrijven. De lunch wordt gehouden op dinsdag 17 april van 12:30 tot 14:30 uur. Opgeven kan bij de L&N Smit's Stichting. Telefonisch te bereiken op 0184-689360 (alleen 's morgens) of per email info@smitsstichting.nl en aangeven of men gebruik maakt van de vervoersmogelijkheid.

Over de locatie ontvangt men te zijner tijd bericht. Het aantal deelnemers is beperkt en toewijzing geschiedt in de volgorde van binnenkomst. Men kan ook aangeven het op prijs te stellen om zo af en toe eens bezoek te krijgen van één van de vrijwillig(st)ers.