woensdag 28 maart

3JS in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. 3JS verzorgt op woensdag 28 maart vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Tien jaar geleden stapten Jan, Jaap en Jan voor het eerst samen de theaterpodia op met akoestische gitaar, viool, accordeon en rake teksten. De 3JS waren een feit. Het nederpop-trio bleek een groot succes. Negen albums en tien theatertoernees verder zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. De Volendamse vrienden vonden het tijd voor een jubileumshow én een blik op de toekomst in één voorstelling.
Entree bedraagt 28,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 29 maart

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe school ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Info: www.huisvandewaard.nl.

Koorconcert in de Havenkerk Alblasserdam
19:30, Alblasserdam, Havenkerk. Op donderdag 29 maart vindt in de Havenkerk te Alblasserdam een prachtig koorconcert plaats rondom het thema De Rots. Op deze witte donderdag zingen jongerenkoor Loïs, het Amazing Grace Choir en de mannenkoren DEV Barendrecht en Deo Juvante onder leiding van dirigenten Peter Wildeman en Joost van Belzen.
Beide dirigenten spelen ook op het orgel. Verder is er begeleiding van strijkensemble Ichthus o.l.v. Robert Cekov, Mark Brandwijk vleugel, Jantine Kalkman trompet en Jaap Klootwijk klassiek slagwerk. Tenira Sturm, Elise Hout, Christian Bazen en Han van de Wege zullen diverse solo’s vertolken. De avond is bestemd voor het project Moldavië van stichting Help het Doel. Kaarten zijn te reserveren via www.peterwildeman.nl. De avond begint om 19:30 uur.

Mooi Weer Vandaag in het theater
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op donderdag 29 maart vanaf 20.15 uur Mooi Weer Vandaag uitgevoerd.
Mooi weer vandaag is een beroemd toneelstuk van David Storey. Bram van der Vlugt (vooral bekend als Sinterklaas) wilde het altijd al eens spelen en nu krijgt hij zijn zin. Vier mensen in een park. Langzaam aan wordt duidelijk waar deze mensen zich bevinden: op het terras van een psychiatrische kliniek. Maar zijn ze hier vrijwillig? Mooi weer vandaag is een tragikomedie, gespeeld door vier fantastische acteurs. Naast Bram zijn dat Nettie Blanken, Bart Klever en Malou Gorter.
Entree bedraagt 27 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 31 maart

Paasontbijt
09:00, Papendrecht, Winkelcentrum Westpolder. De Sionskerk verzorgt in samenwerking met de winkeliers van winkelcentrum Westpolder in Papendrecht een gratis ontbijt aan op zaterdag 31 maart van 09.00 tot 12.00 uur. Voor kinderen is er een speciale tafel in het winkelcentrum.

Trio Johan Perik tovert aangename gouden klanken
10:30, Papendrecht, Waalburcht. Trio Johan Perik verzorgt op zaterdag 31 maart van 10.30 tot 11.15 uur in de Ridderzaal van De Waalburcht in Papendrecht weer een optreden in de serie Aangenaam Goud. Trio Johan Perik bestaat uit Johan Perik, (alt- en tenorsax, dwarsfluit, zang en tinwhistle), Martin Boskamp (piano/keyboards) en Marcel Perik (contrabas). Deze heren brengen voor dit bijzondere concert vele hits van vroeger in een vrolijk en soms jazzy jasje, waarbij ook enige Zuid-Amerikaanse accenten niet mogen ontbreken.

Paasfeest op kinderboerderij
13:30, Alblasserdam, Kinderboerderij. Op de kinderboerderij aan de H.J. de Haanstraat in Alblasserdam wordt op zaterdag 31 maart Paasfeest gevierd.
Het is bijna lente, en dat betekent dat er weer volop jonge dieren te bewonderen zijn. Ook is er een speurtocht met paashazen, schminken, knutselen, knuffelen met jonge lammetjes, konijntjes en biggetjes en de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Ook zijn de andere dieren te bezoeken en te bekijken, zoals de schattige kuikentjes. Toegang is gratis.

Fien & Teun in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Fien en Teun, een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken, komen op zaterdag 31 maart naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Met hun vriendjes zijn zij dagelijks te zien bij RTL Telekids, en op zaterdag 31 maart ook in Theater De Willem met hun eigen, oer-Hollandse familievoorstelling 'Feest op de boerderij!'. In de muzikale theatervoorstelling 'Feest op de boerderij!' beleven Fien en Teun avonturen op de boerderij met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. Sita Vermeulen, die inmiddels diverse musicals op haar naam heeft staan, zal de rol van vertelster vertolken in deze interactieve familievoorstelling. Samen met Fien en Teun leert ze de jongste theaterbezoekers en hun ouders van alles over dieren, de natuur en het Hollandse boerderijleven. Voor kinderen vanaf twee jaar. Kaarten kosten 15 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Kinderpaaswake in Papendrecht
19:00, Papendrecht, Morgensterkerk. In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht wordt op zaterdag 31 maart vanaf 19.00 uur een Kinderpaaswake gehouden. Op de zaterdagavond vóór Pasen wil de kerk, evenals voorgaande jaren, samen met kinderen de paasnacht vieren. Dat gebeurt met beelden, muziek, toneel en verhalen. Natuurlijk zijn ook ouders, opa's en oma's, familie en vrienden welkom.
Het thema is 'Sta op!'. Via de verhalen over de schepping, de uittocht uit Egypte en Jona komen de kinderen bij de laatste dagen van Jezus. De liederen van onder andere Marco Borsato en Guus Meeuwis worden gezongen door Alwine van Herwijnen en Johan Straaten. De band Creative zorgt voor begeleiding, ook van de samenzang. De dienst duurt maximaal een uur.

The day He wore my crown
20:00, Nieuw-Lekkerland, Maranathakerk. In de Maranathakerk aan de Mattenbies in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 31 maart een Paasconcert gegeven, getiteld 'The day He wore my crown'. Het is een concert waarbij je kunt luisteren, maar ook veel liederen mee kunt zingen over de Koning der Koningen. Hij stierf voor ons aan het kruis, maar Hij overwon de dood. De toegangsprijs is 10 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Het concert begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staan de deuren open. Kaarten zijn te bestellen via contact@cjkdemorgenster.nl, maar zijn ook aan de deur verkrijgbaar.

Rough 'n Tumble in Het Wapen
21:30, Alblasserdam, Het Wapen van Alblasserdam. De combinatie van de broers Martin en Anton (zang, harmonica en gitaren) met 'rhythm twins' Rob Louwers en Rick Finck, die onder meer speelden met legendes als Link Wray en Q65 levert spetterende muziek op. Ze zijn daarom ook graag geziene gasten bij Biggelmee op zaterdag 31 maart vanaf 21.30 uur in het Wapen van Alblasserdam. Entree bedraagt 5 euro (3 euro voor leden). Voor meer info: www.facebook.com/biggelmeevzt.

zondag 1 april

Paaspraise Jozua
20:00, Alblasserdam, Jozua. Pasen, het feest van de opstanding van Jezus Christus, viert evangelische gemeente Jozua Alblasserwaard traditiegetrouw met een praiseavond. Dit jaar belooft het op zondag 1 april een extra feestelijke avond te worden vanwege het 25-jarig bestaan van Jozua in april. De avond begint om 20:00 uur in het gebouw aan de Ampèrestraat 4 te Alblasserdam, zaal open 19:30 uur. De toegang is vrij, er wordt een collecte gehouden. Voor meer informatie over Evangelische gemeente Jozua, zie ook www.jozua-ega.nl.

dinsdag 3 april

PCOB-middag over Pasen
14:00, Alblasserdam, Levensbron. In de Levensbron wordt op dinsdag 3 april weer een PCOB-ledenmiddag gehouden, die ditmaal in het teken staat van Pasen.
Marja Verschoor van Traveling Light uit Papendrecht komt een lezing houden. Na afloop kan er weer lekker gegeten worden in de Alblashof. Aanvang: 14.00 uur. Eten om 17.00 uur. Men kan zich ook weer opgeven voor de busreis op woensdag 13 juni; via 078-6914619.