Reactie op brief over hondenpoep

Hierbij een reactie op het ingezonden stuk in de Klaroen van woensdag 21 maart betreffende hondenpoep.

Deze meneer of mevrouw wenst anoniem te blijven. Ik dacht dat er geen anonieme brieven werden geplaatst. Nu ik doe het niet anoniem. Ik ben Hetty Riet woon in Papendrecht. Ik heb een kat en een hond. Ik ruim de hondenpoep op en heb een binnenkat.

ik begin even met een compliment. Deze schrijver geeft gelukkig niet de honden de schuld maar de baasjes. Er zijn genoeg mensen die op de hond gaan schelden.

De hondenbelasting van de gemeente Papendrecht ging naar de algemene middelen. Wat verandert er aan de hondenpoep als er weer belasting wordt geheven? Helemaal niets! De mensen ruimen dan echt niet de hondenpoep op. Men zegt dan ik betaal hondenbelasting dus ik ruim de poep niet op. Er is dus eigenlijk geen verband tussen hondenpoep en hondenbelasting.

Gelukkig is een groot aantal hondenbezitters er zich wel van bewust van het ongemak dat mensen ondervinden van hondenpoep en ruimen het wel op. Dat zijn veel meer mensen dan deze briefschrijver denkt. Wat kan er aan gedaan worden? Uitbreiding losloopgebieden, plaatsen van meer afvalbakken,het verstrekken van hondenpoepzakjes.

Ik woon vlak bij de Ary Scheffersingel en op het grasveld mogen al jaren honden loslopen en je hoeft de poep niet op te ruimen.Heerlijk toch. En mijn hond gaat meteen naar het grasveld en is dit gewend.

Maar ja, wat doet de gemeente Papendrecht vervolgens? Die maakt dit jaar van het grasveld een bloementuin. Dus de hond mag daar nu niet meer lopen. De mensen moeten verder lopen en je moet de poep opruimen? Mijn hond is 13 jaar en dat moet ik hem weer leren. Ik denk dat er dan in de omgeving meer hondenpoep komt.

Hetty Riet, Papendrecht