v..l.n.r. Sebastiaan Pel, Jelle v/d Zouwen, Paul de Jongh en Tristan Massie.
v..l.n.r. Sebastiaan Pel, Jelle v/d Zouwen, Paul de Jongh en Tristan Massie. Foto:

Sebastiaan Pel derde in kwartfinale

alblasserdam • De kersverse sportman van Alblasserdam, Sebastiaan Pel, is zaterdag 24 maart derde geworden in de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap in Winterswijk.

Sebastiaan turnt dit jaar voor het eerst in de 3e divisie. Hij zat vanaf het eerste toestel (vloer; score 11.55) al goed in zijn wedstrijd en turnde deze met uitschieters op ringen (10.85), sprong (score 11.25) en brug (11.25) netjes uit. Zijn totaal aantal punten was 65.250.
Volgende maand strijdt hij in Kampen samen met zijn teamgenoten voor een plaats in de finale en in de toestelfinale.


Goede resultaten voor Olympia

papendrecht • Britt Kok van gymnastiekvereniging Olympia turnde afgelopen zaterdag haar kwartfinale 2e divisie in Middelburg. De plaatsing voor deze wedstrijd was al een prima resultaat en Britt turnde een goede wedstrijd.

Britt turnde zich keurig naar een 22e plaats, maar daarmee stroomt ze niet door naar de halve finale. Britt leverde veel punten in met haar brugoefening, omdat ze daar niet de moeilijkste oefening turnt. Op balk turnde ze een keurige oefening die werd beloond met een 13.00 punten.
Een week eerder turnden Demi van Tol en Anna den Boef de districtsfinale Zuid-Holland in de 3e divisie. In de categorie jeugd 2 E werd Demi netjes 18e met 41.80 en onder meer een 10.75 voor haar vloeroefening. Anna turnde zich naar een 28e plaats met 47.125 in de categorie jeugd 1 N4. Haar beste toestel was sprong met een 5e plek en 12.775 punten. Phoebe Overhand kon in de districtsfinale niet deelnemen vanwege een voetblessure.