Jubileumviering Jozua

alblasserdam • Evangelische gemeente Jozua Alblasserwaard viert het 25-jarig bestaan van de gemeente op twee momenten. Op zaterdag 7 april is er van 14.00 tot 17.00 uur een inloop in het gebouw aan de Ampèrestraat 4 in Alblasserdam voor leden en geïnteresseerden. Er is een hapje en een drankje en om 15.15 uur een officieel moment in de grote zaal. Op zondag 8 april is er vanaf 10.00 uur inloop met koffie en vanaf 10.30 uur een jubileumdienst, met onder andere de Jozua Opwekking top 10.


Gastvrouwen en -heren nodig

papendrecht • Voor Sterk Papendrecht zijn een aantal gastvrouwen/-heren nodig die het team van de vrijwillige receptie komen versterken. Het gaat om het ontvangen en het (telefonisch) te woord staan van bewoners van Papendrecht die een bezoek brengen aan het gebouw, bijvoorbeeld omdat zij een afspraak hebben met één van de medewerkers. Daarnaast heeft een gastvrouw/-heer een aantal facilitaire taken, zoals het bijvullen van de koffiemachine. Voor meer informatie en/of aanmelden voor een kennismakingsgesprek: 078-6154741 of vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl.


Oriëntatie op vrijwilligerswerk

papendrecht • Vrijwilligerspunt Papendrecht organiseert op donderdag 5 april van 14.30 tot 16.00 uur de bijeenkomst 'Oriëntatie op vrijwilligerswerk'. Na de bijeenkomst, die gehouden wordt aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht, heeft de bezoeker een duidelijk beeld van wat vrijwilligerswerk is, wat het kan bieden en op welke wijze men daar zelf een rol in kan spelen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen. Voor meer informatie of aanmelding: Pauline van der Kraan of Judith van Gulik via 078-6154741 of vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl.


Collecte Basic Life Support

alblasserdam • In de week van 21 tot enmet 26 mei houdt Stichting Basic Life Support de jaarlijkse huis-aan-huis collecte in Alblasserdam. De opbrengst zal via partnerorganisatie Stichting Elpis in Roemenië besteed worden aan naschoolse opvang van 35 tot 40 kinderen van de allerarmste dorpsbewoners in Galesu (zuidoosten van Roemenië).


Mooie opbrengst Vriendenloterij

regio • Achterban van sportclubs AV Passaat en vv De Zwerver hebben veel geld vergaard voor hun clubs. De helft van ieder lot waarmee zij meespeelden, ging direct naar de clubkas. Zes verenigingen in Papendrecht brachten 5862 euro bij elkaar voor de clubkas. AV Passaat ontving de grootste bijdrage, namelijk 3.803 euro.
In Alblasserdam brachten zeven vereniging bij elkaar 5149 euro bij elkaar. Voetbalvereniging De Zwerver werd door de Vriendenloterij gerekend bij Alblasserdam en vergaarde het meeste geld: 2719 euro.


Collecte voor sport gehandicapten

alblasserdam • In Alblasserdam zal van 3 tot en met 7 april de landelijke collecte voor het Fonds Gehandicaptensport plaatsvinden. Voor mensen met een beperking is sport namelijk nog steeds niet vanzelfsprekend.