Kledingbeurs voor mensen met borstkanker

dordrecht/regio • In inloophuis Helianthus aan de Singel 28 in Dordrecht wordt op dinsdag 10 april van 19.30 tot 21.00 uur een voorjaarskledingbeurs gehouden voor mensen die geconfronteerd zijn geweest met borstkanker en hun borst geheel of gedeeltelijk verloren hebben. Op deze avond kan men zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van protheses, lingerie, bovenkleding en huidverzorging. Tijdens een modeshow kan men de voorjaarsmode van 2018 zien en er zijn kraampjes met vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties, waar men zich onder het genot van koffie en thee of een drankje verder kan laten informeren. Partners zijn ook van harte welkom. Aanmelden kan via www.kankermeerdaneendiagnose.nl. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Mammacare verpleegkundigen van het ASz, Helianthus, Amoena, Oriflame, Care Speciaal uit Alblasserdam en het Albert Schweitzer ziekenhuis.


Cursus Cirkeltraining

papendrecht • De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht (VVHP) laat weten dat per donderdag 5 april weer een cursus Cirkeltraining van start zal gaan. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Cirkeltraining is een cursus van 10 lessen van een half uur, waarbij de hond commando's leert op te volgen via handgebaren en lichaamstaal. Het is zéér intensief voor hond en baas, de hond leert doordat er géén commando gegeven wordt met de stem oplettender te worden naar de baas. Wanneer de hond de eerste basi oefeningen door heeft, worden de commando's uitgebreid. Iedere hond kan hier in principe aan deelnemen, al leert het ene ras wat sneller dan het ander, het hangt er ook vanaf hoeveel tijd de baas er aan besteed om te oefenen en hoe consequent men is.

Voor aanmelden of vragen kan men contact opnemen met Arja Smit via 06-12389430. Zie ook www.bezichtig.nu/vvhp.


Veth Propulsion: opnieuw schoolreis

papendrecht • Maandag 9 april brengen de leerlingen van groep 8 van basisschool Anne Frank en 't Kofschip locatie de Wielen uit Papendrecht een bezoek aan het Oorlogsmuseum in Overloon. Doel van de schoolreis is naast het hebben van een leuke en leerzame dag tevens om meer verbinding te creëren tussen de leerlingen van beide basisscholen.

Een jaar geleden verzorgde Ellen Veth namens Veth Propulsion deze schoolreis voor het eerst voor leerlingen van de Koningin Beatrixschool uit Papendrecht. Dit jaar is het de beurt aan de leerlingen van groep 8 van basisschool Anne Frank en 't Kofschip locatie de Wielen.
De leerlingen vertrekken per bus en worden na aankomst verdeeld in kleine groepen van 6 personen. De groepjes bestaan uit leerlingen van beide scholen door elkaar. Op deze manier leren de leerlingen tijdens de schoolreis op een ongedwongen manier kennis maken met elkaar, elkaars scholen, achtergronden en culturen. De groepjes worden afzonderlijk rondgeleid door het museum, waarbij een gids een uur lang vertelt over de 2e wereldoorlog in Nederland, daarna gaan de groepjes zelf op pad in het museum en mogen onder andere diverse militaire voertuigen van dichtbij bekijken.