Oudercursus Opvoeden & zo

alblasserdam • Rivas Zorggroep verzorgt vanaf dinsdag 3 april een opvoedcursus in Alblasserdam.

De cursus Opvoeden & zo van Rivas is een praktische cursus over het opvoeden van kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar. "Ouders kunnen bij de medewerkers terecht voor professionele adviezen", zegt Hannah Bakker, schoolmaatschappelijk werker bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Alblasserdam. "Daarnaast is de cursus een plek waar ouders ervaringen kunnen uitwisselen. Daarbij zullen zij merken dat zij niet de enige zijn die zich soms onzeker voelen over de opvoeding van de kinderen."

De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Iedere keer staat een opvoedvaardigheid centraal, zoals aandacht geven en straffen. Deelname aan deze cursus is gratis. Voor meer informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen via (078) 644 5200 of n.de.vries@rivas.nl. Voor meer informatie over andere diensten van Rivas kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl.


Adrie Holleman: afscheid van OKK

streefkerk • De tachtigjarige Adrie Holleman uit Streefkerk heeft vrijdag na zeventig jaar afscheid genomen als spelend lid van muziekvereniging OKK uit Streefkerk (zie foto hieronder).

Dit gebeurde vrijdag tijdens het voorjaarsconcert, dat OKK samen met Koninklijke Harmonie De Bazuin uit Gorinchem organiseerde.

Adrie Holleman werd uitgebreid in het zonnetje gezet. Vele jaren lang was hij aanwezig, spelend op de Bas-tuba en ook als voorzitter is hij heel lang actief geweest. Door zijn dochter Elma werd hij toegesproken en kreeg hij een origineel speldje en een boek over zijn leven bij OKK.
Adrie gaat natuurlijk niet helemaal achter de geraniums zitten. Hij is voorzitter van de 'Vrienden van OKK', opgericht om de vereniging te steunen. Adrie zet zich hier voor 100 procent in.