donderdag 22 maart

Belastingspreekuur Sterk Papendrecht
Vanaf donderdag 8 maart t/m donderdag 5 april is er op de donderdagen van 11-12 uur een belastingspreekuur van Sociaal Raadslieden (onderdeel van Sterk Papendrecht) in de Bibliotheek Papendrecht. U kunt er terecht voor vragen over uw belastingaangifte, huur- en zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag. Kunt u niet komen? Mailen kan ook: sociaal-raadslieden@bwi-papendrecht.nl

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe School, ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Info www.huisvandewaard.nl. Van 16.30-19.00 eten koken: 3 gangen voor 4 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven, 06-27281714.

Jörgen Raymann in het theater
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Jörgen Raymann komt op donderdag 22 maart naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Vorig seizoen had Raymann veel succes met zijn voorstelling Zo Kan Het Ook. Entree bedraagt 20 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 23 maart

Contactbijeenkomst over iconen
15:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. In de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op vrijdagmiddag 23 maart van 15.00 tot 16.30 uur een contactbijeenkomst gehouden voor senioren en verdere belangstellenden uit Papendrecht en omgeving. Ds. Thea Bouwman zal een presentatie verzorgen over iconen. Thea leerde onder de bezielende leiding van Martin Mandaliev het schilderen van deze afbeeldingen, afkomstig uit de vroeg oosters orthodoxe christelijke kerk.

Paasbingo
20:00, Nieuw-Lekkerland, kantine. Op vrijdag 23 maart organiseert vv Nieuw Lekkerland een Paasbingo. Deze vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland. De kantine opent om 19.30 uur en de bingo start om 20.00 uur. Er zijn acht reguliere rondes en een superronde. De opbrengst komt volledig ten goede aan de vereniging.

Bruisend benefietconcert voor rolstoelbus in De Waalburcht
20:00, Papendrecht, Waalburch. In zorgcentrum De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op vrijdagavond 23 maart een benefietconcert gegeven. De opbrengst is voor een grote onderhoudsbeurt voor de rolstoelbus. Inloop vanaf 19.30 uur, concert begint om 20.00 uur. De muzikale happening krijgt die avond gestalte door een bij voorbaat eclatant optreden van twee gezelschappen die hun sporen al ruimschoots door muziekland getrokken hebben. Voor de pauze zorgt het daverende duo Mu-Chique, bestaande uit Nathan Hol (viool) en Martin Bosman (accordeon), voor een wervelend show, waarin licht klassiek tot wereldmuziek, tango tot gipsy, Franse musette tot lichte jazz om voorrang zullen strijden.

Prince Tribute Band in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De Prince Tribute Band komt op vrijdag 23 maart vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Entree bedraagt 19,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 24 maart

Lenteconcert Soli Deo Gloria op 24 maart in Alblasserdam
14:30/20:00, Alblasserdam, Landvast. Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam organiseert op zaterdag 24 maart het jaarlijkse Lenteconcert in cultureel centrum Landvast Alblasserdam. Het concert vangt aan om 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen beneden 12 jaar. Tijdens dit concert zullen het fanfare orkest onder leiding van dirigent Jurgen Nab en de Melody Percussion Band (MPB) onder leiding van Theo Vet optreden. Kaarten worden verkocht aan de zaal, het concert wordt gehouden in zaal Royaal. De opleidingsorkesten van de vereniging treden 's middags op tijdens hun eigen 'youth in concert'. Dit concert start om 14.30 uur in Landvast en is vrij toegankelijk. Tijdens youth in concert spelen de leerlingen individueel en in gezamenlijk verband in opleidingsorkest Solide onder leiding van Ivo Kouwenhoven of in SoliD onder leiding van Bert Slingerland.

Zaterdagmiddagconcert 240 : muziek voor de Stille Week
16:00, Papendrecht, Morgensterkerk. Dutch Baroque Vocal Consort o.l.v. Gerard de Wit leidt op zaterdag 24 maart vanaf 16.00 uur op bijzondere wijze de Stille Week in met Passie muziek uit de barok. De vocale muziek wordt in De Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht afgewisseld met passende orgelwerken op het fraaie Verschuerenorgel, eveneens door Gerard de Wit. De toegang is vrij; wel een collecte bij de uitgang. Zie ook: www.zmcpapendrecht.nl.

Gezellig gitaarconcert in het Carillon
19:00, Nieuw-Lekkerland, Carillon. De leerling- gitaristen van muziekdocent Hans van der Ent verzorgen op zaterdagavond 24 maart een gevarieerde voorspeelavond in Het Carillon aan het Raadhuisplein 1 in Nieuw-Lekkerland. Dit keer is het de beurt aan de volwassenen om een keur aan liedjes te brengen. De cursisten spelen binnen hun kunnen. Sommigen van hen zijn nog maar een paar maanden bezig.
Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de gevorderden, die de wat lastigere songs voor hun rekening nemen. Het is bedoeld om de cursisten podiumervaring te geven. Aanvang is om 19.00 uur, entree is gratis.

Zangavond met Gideon
19:30, Nieuw-Lekkerland, Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 24 maart weer de traditionele zangavond gehouden met zang- en muziekgroep Gideon onder leiding van Cor Barten. De liederen zijn afgestemd op de aanloop naar Goede vrijdag en Pasen. Er is volop gelegenheid tot meezingen.

COV Egberts zingt The Crucifixion
20:00, Nieuw-Lekkerland, Dorpskerk. COV Egberts uit Alblasserdam verzorgt op zaterdag 24 maart vanaf 20.00 uur een uitvoering van The Crucifixion van John Stainer. Het koor werkt samen met solisten Marc Schippers op orgel, tenor Bert Plaizier en bas Eric Merx. Het concert vindt plaats in de Dorpskerk aan de Lekdijk 118 te Nieuw-Lekkerland.

Highlights Matthäus Passion in de Bethlehemkerk
20:00, Papendrecht, Bethlehemkerk. Christelijk Oratorium Vereniging Laudate uit Hardinxveld - Giessendam en Vocaal Ensemble Cantate uit Gorinchem voeren op zaterdag 24 maart 'Highlights' uit van de Matthäus Passion van J.S. Bach in de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Voor dit concert heeft de organisatie een enthousiaste groep kinderen bereid gevonden mee te zingen in het prachtige beginkoor. Aanvang is om 20.00 uur. kaarten kosten 16,50 euro aan de zaal en 15 euro in de voorverkoop. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar en studenten betalen 10 euro entree en kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Voor informatie en reserveren: 0184-617031 of info@covlaudate.nl.

Marc-Marie Huijbregts in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Marc-Marie Huijbregts komt op zaterdag 24 maart vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Entree bedraagt 25 euro (inclusief consumptie). Geen pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 25 maart

Frok Classic Rock in Landvast
15:00, Alblasserdam, Landvast. Frok speelt op zondagmiddag 25 maart bekende classic rock nummers in het Live Music Café in Landvast. Nummers van onder andere The Beatles, Rolling Stones en Golden Earring zullen gespeeld worden. Daarbij ook een aantal liedjes op akoestische gitaren. Entree is gratis en aanvang is om 15.00 uur. Frok is onder andere bekend van hun optredens op het Big Rivers festival.

Bijzondere Johannes-passion
17:00, Papendrecht, Morgensterkerk. De uitvoering van de passionen van Johann Sebastiaan Bach zijn overbekend en worden rond deze tijd veelvuldig uitgevoerd. Maar op Palmzondag, 25 maart, in de Morgenster aan de Muilwijcstraat te Papendrecht, aanvang 17:00 uur, kan men het oor te luisteren leggen bij een bijzondere uitvoering van de Johannes-passion van de componist Jan Valkestijn.
Het geheel wordt uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Cantica uit Almkerk.

maandag 26 maart

Johannes in woord en lied
19:30, Alblasserdam, Grote Kerk Zoals in de voorgaande twee jaren, voeren gezamenlijke kerken van Alblasserdam ook dít jaar een editie uit van 'het lijdensevangelie in woord en lied'. Zie het artikel elders op deze pagina.

dinsdag 27 maart

Paasmiddag
14.00 , Noordeloos, De Wegwijzer. Op dinsdag 27 maart 2018 wordt er in De Wegwijzer in Noordeloos een Paasmiddag gehouden met medewerking van het Leger des Heils. Deze middag begint gewoontegetrouw om 14.00 uur. Vooraf is er een Paasmaaltijd om 12.30 uur. Alle inwoners van 55 jaar en ouder zijn dan welkom.

woensdag 28 maart

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 28 maart weer een Open Tafel georganiseerd door de L. en N. Smit's Stichting; voor alle mensen van 55 jaar en ouder uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 26 maart 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie: het Service- en Informatiepunt in 't Waellant of 0184-689360. Zie ook www.smitsstichting.nl.