Invulling pand bibliotheek nog onduidelijk

papendrecht • De Christelijke Gereformeerde Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht gaat mogelijk verhuizen naar de wijk Oostpolder in Papendrecht.

Het zou de kerk de mogelijkheid geven om een verouderd gebouw uit de jaren zestig achter zich te laten en een nieuwe kerkgebouw, volgens de huidige eisen van de tijd, te bouwen in een wijk in Papendrecht waar nog geen kerk staat.
Het huidige kerkgebouw aan de P.C. Hooftlaan 178 staat op 2000 vierkante meter eigen grond. Dat zou samen met het bibliotheekgebouw ruim voldoende moeten zijn voor een supermarkt als de Lidl, die graag wil uitbreiden in Papendrecht.
PAB hekelt intussen het idee dat de bewoners van de flat boven de bibliotheek op dit moment nog moeten doen met geruchten. Zij zouden volgens het PAB van alle plannen en ideeën op de hoogte moeten zijn, zoals het gemeentebestuur beloofd heeft.
De gemeente heeft in het afgelopen najaar aangekondigd een goed en gedegen onderzoek te willen doen naar een nieuwe bestemming voor het pand. "We doen dit in overleg met de bewoners, het actiecomité, en andere betrokkenen", meldt Sandra Dwarswaard van de gemeente Papendrecht. Volgens haar is het nog lang niet zeker dat de Lidl daar gaat komen. Ook de realisatie van zorgwoningen op die locatie worden onderzocht. Er worden allerlei varianten uitgewerkt, die vervolgens worden voorgelegd aan de gemeenteraad.