Het muziekgezelschap.
Het muziekgezelschap.

Uitvoering Johannes in woord en lied

alblasserdam • In de Grote Kerk aan het Cortgene te Alblasserdam is op maandag 26 maart om 19.30 uur een uitvoering van 'het Lijdensevangelie van Johannes in woord en lied'.

In dit project van samenwerkende Alblasserdamse kerken willen de uitvoerders het pure verhaal, direct vanuit de Bijbel overbrengen. Alles wat we weten en alles wat belang is om te weten over die lijdensgeschiedenis staat in de getuigenissen van vier schrijvers, Mattheus, Markus, Lukas en Johannes. Zij hebben toen gezien of gehoord wat er is gebeurd en hoe het is gegaan. Dit jaar is gekozen om het verslag van Johannes weer te geven. Dit in vervolg op de vorige twee keren dat ook op deze indrukwekkende wijze het lijden van Jezus Christus werd herdacht vanuit het beleven van Lukas en Markus. De uitvoering is geheel in handen van de Alblasserdamse kerken, de Grote kerk, de Havenkerk, de Ichtuskerk, de Levensbron, de Ontmoetingskerk en de Chr. Geref. Kerk, waarvan de predikanten de voordrachten verzorgen. De musici zijn: Kim Heijkoop (Zang); Marina Jonker (piano); David van Kwawegen (trompet); Thomas Reijm (drum); Wilma van Mourik (cello); Peter van Muijlwijk (gitaar); Petrieneke Visser (dwarsfluit); Wendelien de Waaij (hobo). Het orgel wordt bespeeld door Geert Ouweneel en Adriaan Arkeraats.

De uitvoering van ongeveer anderhalf uur is gratis toegankelijk. Bij de uitgang is er een collecte die bestemd is voor stichting Interkerkelijke Hulp aan Vluchtelingen Alblasserdam.

Op de foto het muziekgezelschap, met v.l.n.r. Marina Jonker, Petrieneke Visser, David van Kwawegen, Wilma van Mourik, Wendelien de Waaij en Kim Heijkoop. Op de foto ontbreken Peter van Muijlwijk en Thomas Reijm.