Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Elimkerk verhuist mogelijk naar de Oostpolder

papendrecht • De Christelijke Gereformeerde Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht gaat mogelijk verhuizen naar de wijk Oostpolder in Papendrecht.

Dat bevestigt voorzitter Van Wijngaarden van de commissie van beheer van de Elimkerk. De geruchten gingen in het afgelopen weekend al rond: dat er vergevorderde plannen zijn voor een verhuizing van supermarkt Lidl naar het bibliotheekpand en dat de Elimkerk gaat verhuizen naar de Oostpolder. Dat eerste kan nog niet bevestigd worden, maar Van Wijngaarden van de Elimkerk beaamt dat het onderwerp morgenavond (dinsdag) op de agenda staat van een vergadering in de kerk.

"We zijn vanaf het begin betrokken bij de plannen van de gemeente en de projectontwikkelaar met het bibliotheekpand", legt Van Wijngaarden uit. "Wij hebben onze zorgen geuit over de bereikbaarheid van onze kerk, wanneer er pal naast ons een supermarkt zou komen." Tijdens de gesprekken hierover ontstond het idee om de kerk uit te verhuizen naar de Oostpolder, waar er langs de Andoornlaan ruimte is voor een kerkgebouw. "Het is één van de mogelijkheden die we willen onderzoeken", vervolgt Van Wijngaarden. De leden van de kerk mochten zich dinsdagavond uitspreken over het uitvoeren van een onderzoek naar deze verhuizing. De uitkomst van deze avond kan niet meer meegenomen worden in deze krant.

Zie verder pagina 3: Invulling pand bibliotheek nog onduidelijk