Interieur Sionskerk
Interieur Sionskerk Hervormd Papendrecht

Passiestonden in de Sionskerk

papendrecht • In de stille week voor Pasen zal in de Sionskerk aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht net als vorig jaar weer een serie van vier Passiestonden worden gehouden. Het thema dit jaar is: 'Verlaten…'. Er wordt elke avond een gedeelte uit de bijbel gelezen, uit Mattheüs 26 of 27. Daar staat beschreven hoe de Heere Jezus alleen het lijden en sterven moest dragen, Zijn vrienden en zelfs Zijn Vader verlieten hem.

Jongeren van de hervormde gemeente doen mee door het voorlezen van gedichten en bijbelgedeelten. Elke avond is er ook een korte meditatie over het lijden en sterven van de Heere Jezus, in onze plaats. Verder zijn er momenten waarop we allemaal stil zijn en we bidden ook met elkaar. De muzikale begeleiding ligt in handen van organisten en solisten van onze gemeente.
De Passiestonden hebben een ingetogen en sober karakter, dat betekent dat gevraagd wordt om in stilte de kerk binnen te komen en een plekje te zoeken. Zonder verdere aankondiging wordt het programma gevolgd. Daarna verlaat iedereen weer in stilte het gebouw.

Van maandag 26 maart tot en met donderdag 29 maart gaan iedere avond de kerkdeuren open om 19.15 uur, de bijeenkomsten duren van 19.30 tot 20.00 uur.