Afbeelding
Foto: Jan Walgaard

D1 van CKC is 'sportploeg van Alblasserdam'

alblasserdam • De korfballers van CKC Kinderdijk D1 zijn vrijdagavond uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in Alblasserdam

Dit gebeurde tijdens het SNS Sportgala in cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam.

Volle zaal

In de volle zaal van Landvast werden eerst alle kampioenen van het afgelopen seizoen in het zonnetje gezet, waarna de verschillende categorieën van de sport in Alblasserdam uitgelicht werden door middel van mooie films van de initiatieven en de sporters.

Mooie samenvatting

Ondanks dat de winnaars uiteraard een mooie prijs en een titel mee naar huis mochten nemen werd de algehele sfeer van de avond goed samengevat door Maud van Det, die als sporttalent genomineerd werd en Nilton Cetin er met de titel vandoor zag gaan.

Maud van Det tijdens het Sportgala van Alblasserdam: "Ik vond het al geweldig dat ik genomineerd ben, of ik zou winnen of niet."

Jilena Baggerman won de titel Sportvrouw van het jaar, Sebastiaan Pel werd afgelopen vrijdag in Alblasserdam verkozen tot Sportman van het jaar.

Sporthal Molenzicht won de nieuwe categorie sportinitiatief nadat het publiek had mogen stemmen. Deze categorie is speciaal in het leven geroepen voor initiatieven die de sport in de breedste zin van het woord weten te stimuleren.

De grote winnaar van de avond was CKC Kinderdijk D1 die uit handen van burgemeester Paans het, speciaal door de Kunstkanjers gemaakte, beeld mocht ontvangen.

Sportgala 2018

Het sportjaar 2018 is ondertussen alweer een aantal maanden aan de gang. Alle bijzondere prestaties en initiatieven voor het volgende SNS Sportgala mogen al worden aangedragen via m.van.zanten@alblasserdam.nl. Een foto van het winnende team van de D1 van Kinderdijk staat hieronder.