Stille Week in de Elimkerk

papendrecht • In de Elimkerk aan P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt in de Stille Week (voor Pasen) uitgebreid stilgestaan bij het gewelddadige drama dat bijna 2000 jaar geleden plaatsvond in Jeruzalem.
Hoofdpersoon is een zekere Jezus, een Joodse godsdienstleraar uit het onbetekenende dorpje Nazaret in het Noorden van Israël. Jezus wordt verraden door een van zijn leerlingen, gevangen genomen, verhoord, gemarteld en aan een kruis gespijkerd. Hij sterft een gruwelijke dood. De spectaculaire ontknoping vindt plaats op Paasmorgen als Jezus opstaat uit de dood en aan zijn volgelingen verschijnt. De Elimkerk volgt dit lijdensverhaal (The Passion) aan de hand van de hoofdrolspelers (de cast).
Maandag 26 maart: Judas, de verrader; dinsdag 27 maart: Kajafas, de hogepriester; woensdag 28 maart: Petrus, de leerling (speciaal voor en door de jeugd); donderdag 29 maart: Pilatus, de rechter (met viering avondmaal); vrijdag 30 maart: Goede Vrijdag en zaterdag 31 maart: Maria, de moeder (verzorgd door de jeugd Alpha). De diensten worden gehouden in de Elimkerk, beginnen om half acht en duren ongeveer een half uur.