Cursus Zorg de Baas

alblasserdam • Op dinsdagochtend 24 april zal de cursus Zorg de Baas voor mantelzorgers uit Alblasserdam aanvangen. Tijdens deze cursus leren mantelzorgers hoe zij beter het hoofd kunnen bieden aan de moeilijkheden die het zorgen voor een ander met zich meebrengen. Het stellen van grenzen, het vragen van steun, het herkennen van stress en het zorgen voor ontspanning zijn belangrijke onderwerpen tijdens de cursus.

De cursus is bedoeld als een steuntje in de rug voor mantelzorgers, zodat het zorgen voor een ander en het behouden van een eigen privéleven in balans blijven. Bij veel mantelzorgers is dit evenwicht weg, doordat zij ongemerkt hun grenzen hebben verlegd en niet of veel te weinig aan zichzelf toekomen.

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur van 09.30 tot 11.30 uur en wordt gegeven door Heleen Visser, mantelzorgconsulente van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en Anneke Lanser, wijkverpleegkundige van Rivas. De bijeenkomsten vinden plaats in de huiskamer van Stichting Welzijn Alblasserdam aan het Cortgene 20.

Meer informatie of aanmelden voor Zorg de Baas kan via 078 2021220 of h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.


Connectgroep

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam faciliteert op donderdag 29 maart weer gelegenheid tot ontmoeting voor ouders die mantelzorger zijn van een kind met een beperking, zoals bijvoorbeeld autisme, PDD-NOS, ADHD, psychologische of psychiatrische problemen.

Het is een interactieve ochtend in een ongedwongen sfeer waarin onderwerpen worden besproken die door de deelnemers zelf worden aangedragen. Het thema voor deze morgen is 'boosheid'. Wat heeft boosheid te zeggen? Hoe ga je om met de boosheid van de ander en die van jezelf?
Belangstellenden zijn vanaf 09:30 uur van harte welkom in de SWA huiskamer aan de Cortgene 20 te Alblasserdam. De ontmoeting duurt tot 11:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Instructie Nordic Walking

oud-alblas/papendrecht • Wandelsportvereniging Nooitgedacht uit Oud-Alblas organiseert op donderdagochtend 5 april vanaf 09.45 uur een instructie voor Nordic Walkers.

De instructie wordt onder deskundige begeleiding van Wilma de Jong gegeven. Aanmelden kan via secretaris@wsvnooitgedacht.nl. Deelnemerskosten zijn 5 euro. De activiteit vindt plaats bij Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht.


Bibliotheek zoekt vrijwilligers

alblasserdam • De bibliotheek van Alblasserdam is op zoek naar een gastvrouw of gastheer die op maandagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur kan helpen. Ook is men op zoek naar invalkrachten die oproepbaar zijn in geval van ziekte en/of vakantie.
Voor meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl/vrijwilligers of in de bibliotheek bij een van de medewerkers.