Ingezonden brief

Hondenpoep

Ik wil als inwoner van Papendrecht toch even reageren op het artikel 'hondenpoep houdt de gemoederen bezig' in de Klaroen van woensdag 7 februari 2018.

Dat de initiatieven de burgers hoog op de lijst staat inzake de hondenpoep, zal ook zo blijven als het gedrag van de baasjes, de hondenbezitters, niet verandert. Er zijn gelukkig ook hele nette baasjes bij, die wel weten hoe het moet, maar die zijn voor mij op één hand te tellen.

Als ik 's morgens tijdens mijn ontbijt uit het raam kijk, zie ik het allemaal gebeuren. De hond(en) uitlaten en dan komt het. De honden doen hun behoefte, het baasje kijkt even alle kanten op, een ruk aan de riem en weg zijn ze. Net doen of er niets gebeurd is, ze hebben allemaal een poepzakje aan de riem, maar er zijn maar een paar mensen die de uitwerpselen van hun beest(en) opruimen.

De gemeente Papendrecht hoeft echt niet meer geld aan poepzakjes en bakken te besteden, want dat is weggegooid geld, zoals de baasjes te lui zijn de uitwerpselen op te ruimen. Als de baasjes denken dat er een auto aankomt, die hen in de gaten houdt, staan ze allemaal heel nerveus te frommelen met het poepzakje en als het 'gevaar' geweken is, snel wegwezen.

Ook het werk van de BOA's kan hier echt niets aan veranderen. Het is de mentaliteit van de baasjes. Een klein voorbeeld: op de hoek van de Douwes Dekkerlaan met de Cremerstraat is het één groot hondentoilet. Vreselijk. Misschien toch maar weer de hondenbelasting invoeren. Dan van dat geld mensen aanstellen die de uitwerpselen opruimen als de baasjes daar zelf te lui voor zijn!

Inwoner van Papendrecht,
op verzoek anoniem geplaatst