• Leerlingen krijgen een kijkje op de werkvloer.
• Leerlingen krijgen een kijkje op de werkvloer.

Succesvolle vijfde Onderwijsroute

papendrecht/alblasserdam • In Alblasserdam en Papendrecht heeft donderdag voor de vijfde keer de Onderwijsroute plaatsgevonden. Bussen vol leerlingen van het tweede leerjaar VMBO van CSG De Lage Waard en Het Willem de Zwijger College bezochten deze ochtend verschillende bedrijven in beide gemeenten.

De Onderwijsroute helpt leerlingen een goede en betere keuze te maken voor een vervolgopleiding. De gedachte én overtuiging is dat wanneer leerlingen bedrijven kunnen "ruiken, voelen en proeven" zij beter kunnen aanvoelen of hun keuze voor een bepaalde studierichting de juiste is.

De Onderwijsroute biedt bedrijven een kans kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers. Er deden 21 bedrijven mee. Zij ontvingen de leerlingen en lieten hen kennismaken met de werkzaamheden en de beroepen in hun bedrijf.

In Papendrecht werden de volgende bedrijven bezocht: Cross Fit, Stichting Gemiva/SVG Groep, Pannenkoekenhuis Frittella, Struijk Optiek, Rivierendriesprong Papendrecht, Scheepswerf Slob, Schenk Transport en Van de Grijp International Gear Suppliers BV.

In Alblasserdam werden de volgende bedrijven bezocht: Iveco Schouten, Hak BV, Jeans Centre, Safe Site, Valk Welding, Ritmeesters bv, MacDonalds, Ford Wensveen, Maatgroep, Restaurant Le Barrage, Stichting Waardenburg, Arthur Tuytel en Zorgboerderij Tro Tardi.

Samenwerking

Op lokaal niveau is een goede aansluiting tussen de behoeften van het bedrijfsleven (de arbeidsmarkt) en het onderwijs gewenst. Om dat te bevorderen werken bedrijven samen met scholen (basis en voortgezet onderwijs) en de gemeenten. Er zijn diverse projecten om vraag en aanbod van arbeid gericht op vandaag en op de toekomst te matchen. Dit begint al bij de basisschool.

De Onderwijsroute wordt georganiseerd door Konekto B.V., CSG De Lage Waard, Het Willem de Zwijger College, gemeente Alblasserdam en gemeente Papendrecht. Ook in overige Drechtstedengemeenten vinden Onderwijsroutes plaats.