donderdag 15 maart

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe school ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje, koffie of gezelligheid. Info: www.huisvandewaard.nl.

Jaarvergadering PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. PCOB Papendrecht houdt op donderdag 15 maart haar jaarvergadering in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht. Na de gebruikelijke jaarverslagen en de bestuursverkiezing komt mevrouw Stevens de bezoekers uitleg geven over ouderenmishandeling. Daarna is er een terugblik op het reisje van afgelopen zomer (met foto's). De middag duurt tot 16.00 uur.

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Rundfunk in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Duo Rundunk treedt op donderdag 15 maart op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Na de succesvolle tv-serie over een totaal geflipte middelbare school is Wachstumsschermzen de eerste voorstelling van het duo Rundfunk. Tom van Kalmthout en Yannick van de Veld behandelen het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn. Snelle scenes, absurde grappen en slechte dans zijn een paar steekwoorden. Oftewel 'het rusteloos verlangen naar meisjes die drie jaar ouder of jonger waren. Het maakte niet uit, je kreeg ze toch niet'. Entree bedraagt 16 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 16 maart

Tina de Musical in het theater
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Tina de Musical worddt op vrijdag 16 maart uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Al vijftig jaar valt Tina wekelijks bij duizenden meisjes op de mat. Dat moet gevierd worden! 'Tina, de musical' is een feestje voor meiden, moeders en oma's. Een herkenbaar verhaal met doldwaze avonturen, heel veel meidenpret en de allerleukste liedjes over, hoe kan het ook anders, Tina. Ze is smoorverliefd op Bobby, de leukste jongen van de hele wereld. Maar hoe trekt ze zijn aandacht? Tina zit met haar handen in het haar. Mama heeft geen tijd, papa heeft geen enkel verstand van vrouwen. Gelukkig snapt oma haar helemaal. Tina heeft duidelijk de beste oma die er bestaat. Samen zorgen ze ervoor dat alles goed afloopt! Met onder andere Mariska van Kolck en Alexandra Alphenaar.
Entree bedraagt 26 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Jeugd kampvuuravond
20:15, Alblasserdam, Merwedeweg 17. Youth Support organiseert op vrijdagavond 16 maart vanaf 20.15 uur weer een super gezellige jeugdkampvuuravond voor alle jeugd vanuit binnen én buiten de kerk. De gastspreker is deze avond Fausto Tumolo uit Papendrecht. Deze man heeft een erg bewogen verleden achter de rug, en hij wil zijn getuigenis met de jongeren delen en hen bemoedigen. Het kampvuur wordt ontstoken aan de Merwedeweg 17 in Alblasserdam. Inloop vanaf 19.30 uur.

zaterdag 17 maart

Lentefair voor stichting Stéphanos
09:00, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 17 maart een lentefair gehouden met onder andere groente, fruit, tweedehands boeken, huisgebakken koek en taart, speelgoed, beeren ondergoed, haaraccesoires, fotokaarten, Malawi spullen, Mi's brocante, een springkussen, een rondje met de brandweerwagen, verschillende etenswaren en een koffiehoek. De lentefair duurt van 09.00 tot 15.00 uur. De opbrengst is voor weeskinderen in Malawi en Zambia, die via Stichting Stéphanos geholpen worden.

Boekenmarkt en Jeugdconcert van Excelsior Papendrecht
09:00/19:30, Papendrecht, Rembrandtlaan 206. Excelsior Papendrecht organiseert op zaterdag 17 maart weer een grote indoor boekenmarkt en 's avonds het jaarlijkse Jeugdconcert. Zie het artikel elders op deze pagina.

Snertconcert muziekvereniging Excelsior Alblasserdam
10:30, Alblasserdam, Elthetokerk. Muziekvereniging Excelsior Alblasserdam verzorgt op zaterdag 17 maart vanaf 10.30 uur een gratis toegankelijk Snertconcert in de Elthetokerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam. Dit is een concert waar niet van de bezoekers verwacht wordt dat ze de hele tijd stil op hun stoel zitten. Tussendoor is er de gelegenheid om een kopje koffie te halen of een heerlijke kom snert. Door het laagdrempelige karakter van dit concert is het uitermate geschikt om ook (klein)kinderen mee te nemen. Zo komen ze op een leuke manier in aanraking met het maken van muziek. Het programma voor het snertconcert is erg divers. De stukken die gespeeld worden zijn onder andere een medley van de muziek uit de Disneyfilm Jungle Book, Einsamer Hirte (met fluitsolo van Stefanie Bakker), Romance (met klarinetsolo van Coby de Vreugd) en een compilatie van popsongs van de populaire zanger Stromae. Ook het muziekstuk dat in november is uitgevoerd op het IJsselmonde festival, waarmee een eerste prijs werd behaald, staat op het programma. Het concert staat onder algehele leiding van dirigent Dominique Capello.

André de Jager in Aangenaam Goud
10:30, Papendrecht, De Markt. In woonzorgcentrum De Markt aan de Markt 24 in Papendrecht wordt op zaterdag 17 maart van 10.30 tot 11.15 uur weer een optreden verzorgd in het kader van Aangenaam Goud, Zie het artikel elders op deze pagina.

Voorjaarswandeling in Alblasserbos
13:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Op zaterdag 17 maart organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht 'De Alblasserwaard' (NVWA) een voorjaarswandeling door het Alblasserbos nabij Wijngaarden.
De wandeling start om 13.30 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer twee uur. Vanwege het interactieve karakter is de wandeling geschikt voor alle leeftijden, ook voor gezinnen met kinderen die goed kunnen lopen. Het gebied is niet toegankelijk voor rolstoelen en honden. De NVWA adviseert om vlak voor de wandeling naar het weerbericht te kijken en te zorgen voor passende, warme kleding en waterdichte schoenen.
In de winter oogt een bos kaal, dan is er kans wat meer van het binnenbos en zijn bewoners te zien. Maar als het weer goed zacht is, kan het ook zomaar een lentewandeling worden. Kunnen we al bloemen en ander ontluikend groen zien. Onder leiding van twee ervaren IVN-natuurgidsen, Marionnel Meyer en Miriam Vermeij, gaan de deelnemers deze middag op zoek naar het winterse bosleven.
Deelname is gratis en men hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Voor en na de wandeling kan men nader kennismaken met het SNCA, waar men ook een drankje kan nuttigen. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Wijngaarden nabij het Alblasserbos. Voor meer informatie: 0184-412618 of www.nvwa.eu.

Jeugdconcert 'Helden' van Excelsior Papendrecht
19:30, Papendrecht, De Palm. De jeugdafdelingen van Excelsior Papendrecht organiseren op zaterdag 17 maart het jaarlijkse Jeugdconcert in De Palm, een informeel concert rondom het thema 'Helden'. Zie het artikel elders op deze pagina.

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. De Verenigingsraad Oud-Alblas houdt de vijfde bingoavond in een serie van zes. Er zijn diverse prijzen te winnen. In de laatste rond is een grotere prijs beschikbaar. De entree is gratis, later binnenlopen kan ook.

Cosmic Carnival in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Het Cosmic Carnaval komt op zaterdag 17 maart naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Cosmic Carnival, de beste liveband van Nederland en omstreken, stort zich op het indrukwekkende verhaal van Fleetwood Mac. De powerblues en psychedelia van de jaren '60, de interne spanningen en de onwaarschijnlijk grote wereldhits uit de jaren '70, alles komt voorbij. Van Oh Well en Albatros tot Go Your Own Way en Hold Me, Fleetwood Mac maakte een uniek en afwisselend repertoire waar deze Rotterdamse band prima mee uit de voeten kan.
Entree bedraagt 23,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Optreden Skeftum
21:30, Alblasserdam, Het Wapen. Skeftum verzorgt op zaterdag 17 maart een optreden in het Wapen van Alblasserdam, aan de Dam 24 in Alblasserdam. Met pakkende nummers van diverse grootheden uit de muziek, zoals Golden Earring, Herman Brood, Robbie Williams, Black Crowes en Talking Heads heeft Skeftum een repertoire dat garant staat voor een feest van herkenning. Zaal gaat open om 21.30 uur, entree bedraagt 3 euro voor leden en 6 euro voor niet-leden.

zondag 18 maart

Sing-In met band Creative in Papendrecht
19:00, Papendrecht, Morgensterkerk. De christelijke band Creative uit Papendrecht, bestaande uit acht enthousiaste jongeren, verzorgt op zondag 18 maart een sing-in met als thema 'The Circle of Life'.
"We zullen die avond vullen met muziek voor jong en oud en hopen dat er veel mensen naartoe komen", vertelt Yanna Godeke van Creative.
Creative is een christelijke band uit Papendrecht. De leden variëren in leeftijd van zeventien tot twintig jaar. De band bestaat al een aantal jaar. Yanna: "Maar we spelen sinds een jaar in de huidige opstelling: een toetsenist, een gitarist, een bassist, een drummer en vier zangeressen."
"We spelen voornamelijk lichte christelijke popmuziek, zoals Opwekking, Sela, Hillsong United en nummers van artiesten als I Am They en Casting Crowns. Daarnaast vinden we het leuk om uitstapjes te maken naar andere genres en om alledaagse radiohits als die van Coldplay en Bløf te spelen."
De avond zal draaien rondom het thema 'The Circle of Life', waarbij het nummer zelf natuurlijk niet kan ontbreken. Aan het eind van de avond is er een hapje en een drankje.
De sing-in vindt plaats in de Morgenster aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, aan het eind van de avond wordt een vrijwillige gave gevraagd voor de aanschaf van apparatuur.

woensdag 21 maart

Koersbal in De Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.