• Tandarts Jamshed Tailie.
• Tandarts Jamshed Tailie. Foto: Janny den Besten

'Voor mij is iedere patiënt uniek'

nieuw-lekkerland • Vorig jaar nam tandarts Tairie de praktijk over van tandarts Berendsen in de Adriaan Heynisstraat in Nieuw-Lekkerland.

De nieuwe Tandartsenpraktijk Nieuw-Lekkerland telt drie tandartsen, twee mondhygiënisten, een preventieassistente en twee tandartsassistentes.

Zij werken op afspraak ook 's avonds en in het weekend.

Jamshed Tairie kwam als achtjarige vanuit de oorlogssituatie in Afghanistan naar Nederland. Na het gymnasium volgde hij de studie tandheelkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Drie jaar lang volgde hij de specialisatie kaakchirurgie, maar na enige tijd wist hij dat dit niets voor hem was.

"Ik vond het heel onpersoonlijk. Je richt je er eigenlijk alleen op om de behandeling goed te doen verlopen. Ik wil juist graag een band opbouwen met mijn patiënten!"

Kwaliteit

De drie tandartsen zijn alle BIG-geregistreerd en aangesloten bij het KwaliteitsRegister Nederlandse Tandartsen, waartoe zij regelmatig na- en bijscholing moeten volgen. Elke tandarts heeft een eigen specialisatie. Jamshed richt zich met name op angstbegeleiding, esthetiek, en chirurgie. Het verwijderen van elementen (trekken van tanden of kiezen) doen de tandartsen normaal gesproken zelf.

Omgaan met kinderen

Ook is Jamshed gespecialiseerd in het omgaan met kinderen. Zelf is hij getrouwd en heeft twee jonge kinderen. Hij weet uit ervaring wat het is om bang voor de tandarts te zijn.

"Ik was angstig als kind. Mijn tandarts stelde me niet op mijn gemak, vertelde nooit wat er ging gebeuren en ik kreeg altijd een uitbrander dat ik beter mijn tanden moest poetsen. Hoe? Dat werd er niet bij verteld."

Preventief werken

Dit gebeurt wel in de nieuwe Tandartsenpraktijk. "We willen meer preventief dan curatief werken, vandaar ook de mondhygiënisten en de preventieassistentie. Een gezonde mond werkt ten goede voor de algehele gezondheid."

"Voor mij is iedere patiënt uniek", vervolgt Jamshed. "Altijd vraag ik hoe het met hem of haar gaat. Tijdens een behandeling kunnen mensen zelf een muziekje kiezen om naar te luisteren."

"Graag wil ik de komende tijd betrokken zijn bij de afzonderlijke mensen, maar ook bij de hele dorpsgemeenschap", besluit de Nieuw-Lekkerlandse tandarts Jamshed Tairie.

Janny den Besten