Afbeelding
Foto:

Veel steunbetuigingen voor Korteland

papendrecht • De actie voor handtekeningen voor openstelling van de fietsenwinkel van Korteland Rijwielen heeft 1200 handtekeningen opgeleverd.

Ruud Korteland is daarmee blij. "Maar we zijn nog niet op het aantal wat we graag willen", aldus de Papendrechtse fietsenmaker De petitie ondertekenen kan deze week nog in de beide vestigingen aan de Coornhertstraat en op winkelcentrum Westpolder. Op woensdag 21 maart wil Korteland de handtekeningen overhandigen aan wethouder Anouk van Eekelen van economische zaken.

Korteland ligt in de clinch met de gemeente Papendrecht.

Hij wil zijn nieuwe fietsenzaak aan de Coornhertstraat niet alleen gebruiken voor reparaties, maar ook voor de verkoop van fietsen. Dit mag niet van de gemeente Papendrecht. Die vindt dat dergelijke detailhandel thuishoort op winkelcentrum De Meent.

Niet geschikt

Korteland vindt De Meent echter niet geschikt voor wat hij wil doen. "Ik praat nu nog niet eens over verkoop van vuurwerk wat daar al helemaal een utopie is", legt Korteland uit. Hij wil graag de ruimte hebben om reparaties en opslag te kunnen doen en zijn grote assortiment te kunnen laten zien.

Opties

De Papendrechtse fietsenmaker hoopt dat een groot aantal handtekeningen het gemeentebestuur op andere gedachten zal brengen. Als dat niet gebeurt, hoopt hij dat de verkiezingen ervoor zullen zorgen dat er een nieuwe, frissen wind gaat waaien.

Ook een gang naar de rechter houdt hij open als optie om openstelling van de winkel aan de Coornhertstraat af te dwingen.