Lekkerland kan omhoog kijken

nieuw-lekkerland • Nog een punt of vier en Nieuw-Lekkerland heeft zich definitief in veiligheid gespeeld in de eerste klasse B. Dat was de conclusie na afloop van de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen het in degradatienood verkerende SHO. Een betrekkelijk zorgeloze zege die tot stand kwam door goals van Niels Brekelmans (2x) en Jeroen Wolf. "We kregen het alleen nog even lastig nadat SHO op 2-1 was gekomen", zag Lekkerland-trainer Ronald Hulsbosch. Om de coach heen wordt al lichtjes gesuggereerd dat het misschien tijd wordt om omhoog te kijken. Immers de mogelijk op nacompetitie recht gevende vierde plek in de eindrangschikking is haalbaar, zeker na het nieuwe puntverlies van Heinenoord. "Ik ga daar niets over roepen", grijnst Hulsbosch. "Wat heb je aan extra druk? Zoals het nu gaat, gaat het goed."

De Zwerver wint nipt van DFC

dordrecht • Zwakke ploegen; in 3C komen ze niet voor. Dus was De Zwerver gewaarschuwd tegen DFC. De Kinderdijkers moesten zaterdagmiddag dan ook vol aan de bak om een 2-3 overwinning uit het vuur te slepen. Aanvankelijk leek het een makkelijk middagje te worden na de 0-1 in de 9e minuut van Guido Luiten. DFC trok de stand echter binnen zeven minuten weer gelijk. Hetzelfde beeld was kort na rust te zien, nadat Redouane El Akchaoui de stand op 1-2 had gebracht. Wederom vochten de Dordtse laagvliegers zich knap terug. Op de 2-3 van Guido Luiten (52e minuut) had men echter geen antwoord.

De Alblas tankt zelfvertrouwen

schelluinen • Wat de 1-4 overwinning van De Alblas bij Schelluinen waard is, wordt de komende weken duidelijk. Feit was dat de thuisclub er niet al teveel van bakte en de gasten alle gelegenheid gaf om wat zelfvertrouwen te tanken na een reeks slechte resultaten kort na de winterstop. De Alblas kwam na een kwartier op voorsprong door toedoen van Gert Zuidgeest, die adequaat reageerde op een buitengewoon sullige terugspeelbal van Schelluinen. Drie minuten na de 0-1 lag ook de tweede treffer in de touwen. Opnieuw was Gert Zuidgeest de producent. Net voor rust werd het pleit definitief beslecht toen Rafael de Vries de 0-3 binnen werkte. Schelluinen wilde de zaken na rust wat energieker aanpakken en kwam zelfs op 1-3 (55e minuut, John Wijnbelt). Meer leverde de plotselinge dadendrang niet op. Acht minuten na de 1-3 vond Oud-Alblasser Jeffrey Gelderblom het tijd worden om het duel definitief in het slot te schieten: 1-4.

Zakelijke zege Klipperstars heren 1

nieuw-lekkerland • Het eerste heren team van Klipperstars reisde af naar Utrecht waar de wedstrijd tegen Cangeroes gepland stond. In de heenwedstrijd werd er fors gewonnen met 90-45. Klipperstars kon maar over zeven spelers beschikken, maar die hielden goed stand en boekten de derde overwinning op rij. Topscorer werd Ruben Groen met 14 punten. Komende zaterdag treden de Nieuw-Lekkerlandse basketballers aan tegen koploper New Stars. Om 17:15 uur zal de wedstrijd beginnen in Sporthal De Klipper

De U20 Jaleco formatie ging zaterdag in Amsterdam met forse cijfers ten onder tegen Apollo, de nummer 5 van de competitie.