Afbeelding

Unanieme steun voor nieuw plan Papenhoeve

papendrecht • De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdagavond unaniem besloten om Drechtwerk of andere partij zoals bijvoorbeeld Gemiva het beheer in handen te geven van kinderboerderij Papenhoeve.

Dat is één van de belangrijkste veranderingen waardoor de kinderboerderij toekomstbestendig moet worden. De Papenhoeve heeft namelijk een moeilijk jaar achter de rug, waarin het groeien naar professionalisering niet lukte (keurmerk werd niet behaald) en er een financieel tekort ontstond. De gemeenteraad sprong in het afgelopen jaar bij door 75.000 euro over te maken naar de noodlijdende kinderboerderij.

Wethouder Kees Koppenol kreeg daarop van de gemeenteraad van Papendrecht de opdracht om een plan op te stellen waarmee de kinderboerderij toekomstbestendig gemaakt kan worden. De vrijwilligers blijven helemaal betrokken bij de kinderboerderij, maar er gaat tegelijkertijd een professionalisering plaatsvinden. Enerzijds door in zee te gaan met een partner zoals Drechtwerk, die vijf kinderboerderijen in de regio in beheer heeft en daarmee veel ervaring heeft opgebouwd. Anderzijds ook door contacten te leggen met scholen, fondsen, welzijnsinstellingen, bedrijven, leveranciers en serviceclubs, zodat er en breed draagvlak ontstaat en er financieel meer mogelijk wordt. De oprichting van een vriendenstichting of een adoptieprogramma zijn ideeën om verder uit te werken. Om dit allemaal vorm te geven, moet er op zoek gegaan worden naar 'iemand die op het gebied van communicatie en marketing ervaring heeft en wil meewerken aan de profilering van de Papenhoeve', aldus het plan van de gemeente Papendrecht.