André de Jager in Maassluis.
André de Jager in Maassluis.

André de Jager in Aangenaam Goud

papendrecht • In woonzorgcentrum De Markt aan de Markt 24 in Papendrecht wordt op zaterdag 17 maart van 10.30 tot 11.15 uur weer een optreden verzorgd in het kader van Aangenaam Goud, Ditmaal treedt André de Jager op. De door Rivas Zorggroep en Culturele Raad Papendrecht onder de titel 'Aangenaam Goud' georganiseerde koffieconcerten beleven in 2018 hun derde sessie. Zorgden Kees Cornelisse uit Kinderdijk en Simon van Dalen uit Papendrecht respectievelijk in woonzorgcentra De Markt en De Waalburcht voor een eclatant optreden, nu is het niemand minder dan plaatsgenoot André de Jager die op zaterdag 17 maart van 10.30 uur tot 11.15 uur aan Markt 24 uit orgel en piano welluidende klanken door het restaurant laat opklinken.

Dat doet hij met een knipoog naar de dichter Jacques Perk die ooit dichtte 'Klinkt helder op gebeeldhouwde sonnetten'. Het gaat nu echter niet om poëtische verzen maar om klankstukken uit het religieuze en seculiere genre.

Op de zaterdagmorgen zal André onder andere de volgende stukken ten gehore brengen: De Heer is mijn Herder, Als een hert, Daar ruist langs de wolken, enkele Psalmen, enkele Johan de Heer liederen, Bist du bei mir, De Heilige Stad, Cent mille chansons, Edelweiss, Mijn Gebed en Droomland.

De toegang is gratis en vanaf 10.00 uur staan verse koffie en thee klaar staan om in de juiste muzikale stemming te komen. Overigens kunnen muzikanten die willen optreden, zich melden via info@cultureleraadpapendrecht.nl.

André is hoofdorganist op het Blank-orgel (1976) van de Papendrechtse Bethlehemkerk.