Sociale alarmering

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting, Stichting Vrijwillige Hulpdienst Graafstreek en Stichting Huis ter Leede uit Leerdam bieden op huurbasis voor inwoners van Molenwaard, Giessenlanden, de regio Leerdam en Zederik veiligheid thuis door gebruikmaking van sociale alarmering. Deze apparatuur is naar behoefte flexibel uit te breiden, ook bij reeds geplaatste apparatuur, bij voorbeeld in geval van vallen (met valdetectie) of veiligheid in huis (met babbeltrucmelder, rook- en koolmonoxidemelder).
Met een druk op de knop wordt 24 uur per dag een meldkamer ingeschakeld die, indien nodig, direct actie onderneemt, of de mantelzorger of contactpersoon waarschuwt. Voor meer informatie: de L. & N. Smit's Stichting via 0184-689360 of www.smitsstichting.nl.


Speeltuin zoekt vrijwilligers

nieuw-lekkerland • Vlak voor de opening van het speeltuinseizoen is Speeltuin Middelweg in Nieuw-Lekkerland op zoek naar vrijwilligers.
Vorig jaar zijn er heel veel (nieuwe) bezoekers in de speeltuin geweest en ook tijdens de activiteiten waren er steeds veel enthousiaste kinderen. Iedereen vindt dat leuk, kinderen genieten en van ouders krijgen het bestuur en de vrijwilligers veel complimentjes. "Toch zou het fijn zijn als meer mensen beseffen dat dit alleen kan blijven plaatsvinden als er genoeg vrijwilligers zijn", meldt Leah Meerkerk, secretaris van speeltuin Middelweg.
Aanmelden om te helpen bij het onderhoud, de activiteiten of toezichthouder worden kan via info@speeltuinmiddelweg.nl.


Koffie met Koters bestaat een jaar

alblasserdam • De koffieochtend voor ouders 'Koffie met Koters' bestaat deze maand alweer een jaar. Reden voor een feestje.

Het project is 8 maart 2017 gestart en draait nu een jaar. Elke woensdagochtend is er tijd voor een gezellig kopje koffie voor ouders en kinderen. Samen met de kinderen wordt er regelmatig een leuke activiteit georganiseerd of wordt een workshop gehouden voor ouders. Denk daarbij aan knutselen met herfstbladeren in de herfst; een voorlichting tandverzorging bij kinderen door een mondhygiëniste, enzovoorts.
Woensdagmorgen 7 maart kwam wethouder Dorien Zandvliet bij Koffie met Koters op bezoek, en bracht ze haar felicitatie over. Ze hoorde de enthousiaste verhalen aan van de (groot)ouders en de vrijwilligers.
Ook sprak ze nog even kort met de twee initiatiefnemers, Jeugdgezondheidszorg van Rivas en het Algemeen Maatschappelijk Werk van Vivenz. Deze initiatiefnemers spreken hun waardering uit voor de inzet van de burgers in Alblasserdam, die dit project zo succesvol maken. De vrijwilligers noemden dat er nog plek is voor (groot)ouders met hun koters. Belangstellenden zijn welkom. De locatie is sinds kort verhuisd naar Zeelt 2, in een ruimte van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG gebouw). "De kinderen vinden het steeds weer leuk om elkaar te zien. Ze spelen met elkaar, terwijl wij genieten van een kop thee of koffie", zegt Tina, één van de ouders die de koffieochtenden bezoekt. "Ook het speelpleintje met glijbaan en schommels voor het gebouw is fijn. Als het maar even mooi weer is, kunnen we naar buiten."
Voor meer informatie: Géanne Kwakernaak via geanne.kwakernaak@vivenz.nl 06-27209182.