• De trilplaat werd na enig zoekwerk terug gevonden.
• De trilplaat werd na enig zoekwerk terug gevonden. Foto: Politie

Trilplaat gevonden met Track & Trace

alblasserdam • De politie heeft donderdag een 36-jarige man uit Alblasserdam aangehouden, die verdacht wordt van het stelen of helen van een trilplaat.

Deze trilplaat was de nacht ervoor weggenomen vanaf het erf van een boer. Hier stond de trilplaat gestald op een aanhanger. Wat de daders niet wisten, was dat deze trilplaat was voorzien van een Track en Trace systeem en dus simpel was op te sporen door de eigenaar zelf. De eigenaar had het systeem zelf aangebracht, omdat hij de afgelopen tijd diverse malen slachtoffer was geworden van meerdere diefstallen van apparatuur die tot zijn eigendom behoorde.

Helaas bleek bij aankomst van de politie op de laatst bekende positie die het Track en Trace systeem weergaf, dat de trilplaat hier alweer was verdwenen. Wel zagen collega's verse sleepsporen vanuit de schuur van een woning die door het Track en Trace systeem als locatie naar voren was gekomen. Verder onderzoek wees uit dat de bewuste trilplaat zich inmiddels op een andere locatie in Alblasserdam bevond. Collega's troffen hier de trilplaat aan en namen hem in beslag. Van de dader was echter geen spoor te bekennen.

Aangezien de eerste gepeilde locatie een woning betrof en uit onderzoek onder andere bleek dat de trilplaat hier in eerste instantie was gestald, heeft de politie de bewoner, een 36-jarige man uit Alblasserdam, vervolgens aangehouden voor heling. De zaak is verder onderzocht door de recherche in Dordrecht. De verdachte is later na betaling van een strafbeschikking van 800 euro heengezonden.