'Communicatie en verwachtingen zijn leerpunten'

(vervolg van voorpagina)

alblasserdam • Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen kijkt het college van B&W van de gemeente Alblasserdam met een goed gevoel terug op de afgelopen vier jaar, waarin veel gebeurd is.

Wethouder Arjan Kraijo kijkt met veel genoegen terug op de start van de realisatie van sportpark Molenzicht, de stappen die gezet zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren en de dienstverlening van de gemeente, die verbeterd en uitgebreid is.
Leerpunten uit de afgelopen vier jaren waren de verwachtingspatronen, die soms anders waren bij betrokken. "Bij het Raadhuisplein bijvoorbeeld moesten we soms meedelen aan betrokkenen dat niet alles kon wat ze wilden", blikt wethouder Verheij terug. "Sommige projecten lopen heel lang. Het is een les voor ons om dan in verbinding te blijven met betrokkenen en te blijven communiceren."
De realisatie van Dok 12 aan de Parallelweg en de laatste fase van het vrijliggende fietspad langs de dijk noemen de collegeleden als onderwerpen die nog op realisatie wachten. "We hadden gehoopt dat de ontwikkelingen sneller zouden gaan, maar soms is het niet anders." Een project dat juist weer sneller is gegaan dan verwacht, is het woningbouwplan op de locatie Mercon Kloos.
De gemeenteraad en het college van B&W van Alblasserdam blikken ook nog graag met inwoners en maatschappelijke partners terug op de afgelopen vier jaar. Deze bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 14 februari van 19.30 tot 21.45 uur in Landvast.


PAB presenteert programma

papendrecht • Het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) heeft deze week haar verkiezingsprogramma gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.
Het is geschreven op basis van input die de partij heeft ontvangen van inwoners en wat zij zelf als raadsfractie en bestuur hebben waargenomen de afgelopen jaren.
Een belangrijk speerpunt in het programma is de Papendrechters nog meer en écht een stem te geven.