woensdag 14 februari

Eric van Sauers in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Eric van Sauers komt op woensdag 14 februari naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Na een periode van afwezigheid maakte Eric van Sauers een succesvolle comeback met zijn vorige show. In zijn nieuwe programma Lief en Leedtour gaat hij door met waar hij goed in is: verhalen vertellen. Hij komt in het geweer tegen de moderne tijd op meeslepende manier. Zijn verhalen zijn hilarisch, schuren en ontroeren. Van Sauers mag graag een beetje sarren en zuigen, maar zuur wordt het nooit.
Entree bedraagt 19,50 euro (inclusief consumptie). Voorstelling heeft geen pauze. Voor meer informatie: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 15 februari

Huis van de Waard Nieuw-Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe school ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid.

PCOB-middag over visserij
14:00, Papendrecht, Elimkerk. De PCOB komt op donderdag 15 februari van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur weer bij elkaar in de zaal van de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht.
Deze middag komen twee heren uit Stellendam vertellen over vis en visserij. Jaap Tanis had 40 jaar een eigen bedrijf en Bram Breederveld is locatie manager op de visafslag in Stellendam.

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

vrijdag 16 februari

Harry Sacksioni in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Harry Sacksioni verzorgt op vrijdag 16 februari vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Onlangs werd Harry Sacksioni voor de vijfde keer gekozen tot de beste akoestische gitarist van de Benelux. Terecht, want als er iemand wonderen op de gitaar verricht, dan is hij het wel. In Once Upon A Time... gaat Harry de filmmuziek te lijf. Thema's uit films als The Pink Panther, Once Upon A Time In The West en The Sting werden omgewerkt voor de Sacksioni-methode. Uiteraard is er ook nieuw materiaal, want Harry kan niet stilzitten.
Entree bedraagt 19 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 17 februari

De band Innocent viert dit jaar het twintigjarig jubileum
20:00, Alblasserdam, Landvast. De band Innocent viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit wordt gedaan met een concert op zaterdag 17 februari met een optreden in Landvast. Aanvang is om 20.00 uur. Kaartjes kosten 5 euro en zijn te bestellen bij Landvast.
De band bestaat uit zeven personen die allemaal vrienden zijn van elkaar: Sander, Johan, Henri, Tom, Dick, Augustin en Alex. Een keer per week komen de mannen samen en repeteren ze proberen dingen uit en hebben dan om deze manier een leuke avond. De mannen van Innocent spelen zo ongeveer alles. Namen die veel voorbij komen zijn die van Elvis Presley, REM, Golden Earring en ook veel Nederlandstalige songs.
Innocent wil na het twintigjarig jubileum 'gewoon lekker zo doorgaan en van elk moment genieten'. Ook hoopt de band nog eens een eigen single te krijgen.

Benefietconcert voor Amazone Indianen van Brazilië
PAPENDRECHT • Muzikant en zanger Christian Verwoerd verzorgt op zaterdag 17 februari in samenwerking met zendingsorganisatie New Tribes Mission een benefietconcert voor zendingswerk onder de Indianen in het Amazonegebied in Brazilië.
Tijdens de avond wordt een inzameling gehouden voor het vervangen van het dak van een schoolgebouw op de zendingsbasis Puraquequara in het Amazonegebied in Brazilië. Het huidige dak van de school is verroest en lek en de balken zijn verrot. Door hun kinderen op deze zendingsbasis naar school te kunnen laten gaan, zijn de zendelingen in staat te werken onder de Amazone Indianen stammen. Er zijn nog steeds onbereikte Indianenstammen waar we naar toe zouden kunnen gaan voor de evangelieverkondiging, als we de mensen ervoor zouden hebben.
De aanvang van het concert is 20.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Locatie: Poldermolen 7 in Papendrecht.
Een groep vrijwilligers uit Nederland vertrekt (op eigen kosten) van 20 juli tot 11 augustus naar deze school om het dak te gaan vervangen. Belangstellenden om mee te gaan, kunnen zich nog steeds opgeven voor deze reis. Meer informatie via Nanne Groot: 06-28949885 of ntm-nl@ntm.org. Zie voor meer info ook www.nederland.ntm.org.

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. De Verenigingsraad Oud-Alblas houdt de vierde bingoavond in een serie van zes. De entree is gratis. Voor de laatste ronde is een grotere waardevolle prijs beschikbaar. Later binnenlopen kan ook.

'Houston, we have a problem' in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Drie cabaretiers verzorgen op zaterdag 17 februari vanaf 20.15 uur een de uitvoering 'Houston, we have a problem' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.
Er kan veel in het theater, zo niet alles. Maar sciencefiction… daar wil niemand zich aan branden. Cabaretiers Silvester Zwaneveld, Emiel de Jong (Schudden) en Ruud Smulders (Tim en de Alpacas) wèl. Zij nemen je mee tot ver buiten de dampkring. Laat jezelf in een duizelingwekkende baan rond de aarde slingeren. In deze komedie zonder zwaartekracht kom je makkelijk los van je stoel. Een spectaculair, ontroerend verhaal met een ongezonde dosis humor.
Entree bedraagt 17,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 18 februari

Bemoedingsdienst
19:00, Papendrecht, Gebouw VBG. De Vrije Baptisten Gemeente te Papendrecht organiseert op zondag 18 februari weer een bemoedigingsdienst. Dit keer rond het thema: 'Ben ik goed genoeg?'. De dienst is van 19:00 tot 20:00 uur. Belangstellenden zijn welkom vanaf 18:45 uur aan de Poldermolen nummer 7. Voor meer info: www.baptistenpapendrecht.nl.

dinsdag 20 februari

Huis van de Waard Nieuw-Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe school ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Info www.huisvandewaard.nl.

Gabriel Goldberg spreekt in Nieuw-Lekkerland
20:00, Nieuw-Lekkerland, Carillon. De Messiaanse Jood Gabriel Goldberg uit Jeruzalem komt op dinsdag 20 februari naar Nieuw-Lekkerland om te spreken over het thema 'Zou God zeggen en niet doen, of spreken en niet bevestigen?' (naar aanleiding van Numeri 23.19). Gabriel is historicus, auteur en expert in Joodse en Midden-Oosten geschiedenis. Hij geeft internationaal lezingen over onder andere Israëls rechten vanuit Bijbels, historisch en volkenrechtelijk perspectief. De avond wordt gehouden in Het Carillon aan het Raadhuisplein in Nieuw-Lekkerland en begint om 20.00 uur.

woensdag 21 februari

Handwerkcafé
9:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek in Het Carillon, Raadhuisplein 1. Handwerkcafé; tot 11.45 uur voor iedereen die handwerkt of dit wil leren. Zelf materiaal meenemen.

Koersbal in De Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Aan Tafel in de Schoorsteegt
Gezamenlijke maaltijd in de Schoorsteegt! Iedere woensdag is er een ander menu. Aanmelden kan via de receptie van zorgcentrum De Waard via telefoonnummer (078) 692 15 15. Het menu maken we van tevoren bekend via onze website www.waardeburgh.nl/schoorsteegt, op posters in de Schoorsteegt. U kunt het menu ook opvragen bij de receptie van De Waard.

Contactmiddag Seniorenclub Alblasserdam
14:00, Alblasserdam, Landvast. De Seniorenclub Alblasserdam organiseert woensdag 21 februari een interessante contactmiddag in Landvast, waarbij medewerkers van Remedica (communicatiebureau voor gezondheid en leefstijl) komen vertellen over het gezond ouder worden. Entree gratis voor donateurs, anderen betalen 5 euro.

donderdag 22 februari

Huis van de Waard Nieuw-Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe school ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Van 16.30-19.00 eten koken: twee gangen voor 3 euro. Opgeven voor woensdag 12.00 uur bij Wilma Neven, 06-27281714.

dinsdag 27 februari

Huis van de Waard Nieuw-Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe school ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje,spelletje, koffie of gezelligheid. Info www.huisvandewaard.nl.

woensdag 28 februari

Aan Tafel in de Schoorsteegt
Gezamenlijke maaltijd in de Schoorsteegt! Iedere woensdag is er een ander menu. Aanmelden kan via de receptie van zorgcentrum De Waard via telefoonnummer (078) 692 15 15. Het menu maken we van tevoren bekend via onze website www.waardeburgh.nl/schoorsteegt, op posters in de Schoorsteegt. U kunt het menu ook opvragen bij de receptie van De Waard.

vrijdag 2 maart

Benefietconcert in Papendrecht voor Albert Schweitzer ziekenhuis
19:30, Papendrecht, Bethlehemkerk. Drie Papendrechtse topmusici bundelen vrijdag 2 maart hun krachten om vanaf 19.30 uur een gratis benefietconcert te geven in de Bethlehemkerk in Papendrecht. De topmusici zijn de negenjarige Christiaan Blom, winnaar van het nationale Prinses Christina concours 2017 en dit jaar opnieuw in de finale. Een unicum, volgens de jury. Hij treedt op met André de Jager, officieel stadsorganist en drager van de Médaille d'Argent van de Franse Société Academique.