Alzheimer Trefpunt in de Alblashof

alblasserdam • In de Waard-Inn de Alblashof in Alblasserdam wordt op dinsdag 20 februari een Alzheimer Trefpunt gehouden. Het thema is 'Muziek en dementie'.

Muziek activeert personen met dementie en geeft hen plezier. Bij dementie kan muziek, vergeten herinneringen of het gevoel hiervan, naar boven halen. Muziektherapie is een adequaat middel om mensen die soms volledig in zichzelf zijn gekeerd, weer 'wakker' te maken. Het geneest de dementie niet en het vertraagt ook het ziekteproces niet, maar verhoogt wel de kwaliteit van leven doordat de persoon met dementie plezier heeft, alert is en geniet van de muziek. Aan de hand van een aantal muziekfragmenten zullen bezoekers zelf ervaren wat muziek kan doen.

De zaal gaat om 19.00 uur open en het gesprek begint om 19.30 uur. De avond is om 21.30 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. Het Trefpunt wordt elke derde dinsdag van de maand georganiseerd, in Rivas Verpleeghuis De Alblashof, De Alblashof 1a te Alblasserdam.

Mensen met dementie, hun partners, familie en alle andere mensen die meer willen weten over dementie en de daarmee samenhangende levensvragen, zijn van harte welkom.