De bende van
Kinderdijk (deel 2)

De rook/fijnstof van het vuurwerk is opgetrokken, de giftige metalen, kruitresten, kunststof pluggen, van vuurpijlen en andere troep zijn neergedaald in het milieu, kan er ook nog wel bij, 80% van de mensen is tegen vuurwerk, maar toch. Wanneer wordt de vuurwerktroep door de veroorzakers of gemeente opgeruimd? Het ligt er al meer dan een maand en is het milieu al ingesijpeld, hopelijk wordt het gras in het voorjaar afgevoerd als chemisch afval. Zwerfvuil wordt NOOIT opgeruimd!, ja, misschien om het gemeentehuis. Het wordt niet minder, maar steeds meer, weken, maanden, eeuwig ligt het zwerfvuil in en rondom de bermen, vooral aan doorgaande wegen en dijken. Je bent er niet, als je alleen de prullenbakken leegt. De gesprekken die ik gehad heb met politici, wethouder en meneer van der Vlist van het SWEK worden niet opgepakt, ze weten het niet, komen niet in het gebied, gaan ervan uit dat de ander opruimt, ze kijken allemaal naar elkaar en niemand doet wat, of de verkeerde dingen, het is een aanslag op de mens en het milieu. Het is de aller hoogste tijd dat het Waterschap, maar vooral gemeentes Alblasserdam, Molenwaard en het SWEK, hun verplichte verantwoordelijkheid nemen, het zwerfafval professioneel op gaan ruimen en de aso-veroorzakers keihard aan gaan pakken. Men denkt het waait in Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam wel over! Het waait inderdaad ook de boezem, rivier en uiteindelijk de Noordzee in.

Oplossingen:
1 Waarschuwingsborden plaatsen: plastic, flesjes, blikjes, sigaretten en kauwgum, honden- en paardenpoep (Blokweerse/honden-paardenpoepkade, schep of zak verplicht); boete € 230,- of hoger.
2 Voorlichting van gemeente over zwerfvuil op scholen, verenigingen en ondernemers.
3 Wekelijks 1x zeer uitgebreid en dagelijks routinematig de gehele doorgaande routes schoonmaken
4 Voor grasmaaien het zwerfvuil verwijderen en niet zoals tot nog toe vermalen..
5 Wegsleepbord bij Blokweersekade.
6 Weghalen van alle vuilnisbakken en één grote container bij vertrekpunt plaatsen met verbodsborden.
7 Weghalen van hondenpoep bakken, want het moet gewoon opgeruimd worden.
8 Weren van motoren.
9 Verbieden van laagvliegen van verkeersvliegtuigen en fun-helicoptervluchten.
11 Geen breakdance optreden meer op pontons met muziek in een natuurgebied.
12 Voldoende handhaving
Benieuwd welke politici, politieke en belanghebbende partijen het zwerfafval/milieudelict nu wel serieus gaan aanpakken.

Wim Advocaat, Kinderdijk