Medaille voor Olympia-turnster Anna den Boef

papendrecht • Anna den Boef van gymnastiekvereniging Olympia uit Papendrecht heeft in de afgelopen week goed gepresteerd in de categorie jeugd 1 N4. Tot haar grote verrassing werd ze vierde en mocht ze een medaille in ontvangst nemen.

In de afgelopen week was het de beurt aan de 3e divisie turnsters van Olympia Papendrecht tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Den Haag. Het beste resultaat van twee plaatsingswedstrijden telt voor een plekje in de districtsfinale van Zuid-Holland en eventuele doorstroming naar de landelijke wedstrijden van de KNGU.
Aranne en Ivana Brugman kwamen als eersten in actie in de categorie pupil 1. Zij verbeterden zich allebei flink ten opzichte van de 1e plaatsingswedstrijd. Mede dankzij mooie salto's en overslagen op sprong en voor allebei een goede balkoefening eindigde Ivana als 10e en Aranne als 14e.
Daarna kwamen nog 3 turnsters van Olympia in actie: Anna den Boef in de categorie jeugd 1 N4 (op de foto in het midden) en Phoebe Overhand (foto links) en Demi van Tol (foto rechts) in de categorie jeugd 2E. Anna turnde een stabiele wedstrijd en eindigde tot haar grote verrassing als 4e en mocht hiervoor een medaille in ontvangst nemen. Anna turnde op sprong naar een 12.200, op brug een 11.60 inclusief de kip en een mooie salto af. Met een missertje op balk scoorde zij toch nog 11.80 en op vloer een nette oefening voor 11.75. Het is afwachten of haar 4e plaats goed genoeg is om door te stromen, omdat er in deze categorie veel turnsters meedoen.

Demi en Phoebe startten op brug en scoorden daar allebei een 10.00 voor een goede doorgeturnde oefening. Daarna bleven ze allebei op de evenwichtsbalk staan en turnden zij ook daar hetzelfde cijfer: 11,133. Op vloer had Phoeve even een missertje waardoor ze niet verder kwam dan een 9,857. Demi liet haar oefening zien zoals ze deze kan en scoorde een 10.66. Op sprong ontliepen beide turnsters elkaar niet veel met een 11.60 voor de half in - half uit van Phoebe, met Demi net daarachter met 11.250. In de einduitslag eindigde Demi als 6e en Phoebe als 10e. Ook voor deze turnsters is het afwachten of ze mogen doorstromen naar de volgende wedstrijden.

Wiekslag presteert uitstekend

alblasserdam • De derde en laatste ronde van het minioren en junioren circuit werd zaterdag gezwommen in zwembad Blokweer. Deze wedstrijd werden veel medailles gewonnen en ook nu weer veel persoonlijke records verbroken.

Timo Huizer won goud op de 50 rug met een nieuw pr van 33.61 en goud op de 100 vlinder. Op de 50 vrij won hij zilver. Fenna Herwig zwom naar goud op de 50 rug en 50 vrij en ze greep het zilver op de 100 vlinder. Lukas Toes won een gouden plak op de 100 vrij in 1.21.27 en dat was ook een nieuw pr. Lukas won tevens zilver met een nieuw pr op de 100 rug. Thierry den Ouden zwom op de 50 rug 0.34.11, goed voor een pr en een zilveren medaille.
Sophie Buurman tikte na de 50 rug aan in 0.35.85 en dat was naast zilver tevens een pr. De 50 vrij leverde Sophie brons op. Suzanne Brunenberg won zilver op de 100 vlinder en brons op de 50 vrij. Zaterdag staat in Dordrecht de vierde ronde van de Regio West competitie op het programma. Deze ronde wordt gezwommen in het 50 meter bad.