• De overhandiging van het jubileumboek.
• De overhandiging van het jubileumboek. Foto: Bert Bons

Visser&Smit boekt 150 jaar geschiedenis

papendrecht • Het van origine Papendrechts bedrijf Visser & Smit Bouw bestaat dit jaar 150 jaar en heeft haar geschiedenis, die in Papendrecht begon, opgeschreven in een jubileumboek.

Het is 1867 als Gerrit Visser en zijn zoons in Papendrecht een aannemersbedrijf starten onder de naam Gebr. Visser, een onderneming die in 150 jaar is uitgegroeid tot het huidige Visser & Smit Bouw. Het bedrijf heeft de anderhalve eeuw bouwhistorie van Visser & Smit Bouw vastgelegd in een jubileumboek en dat boek werd vrijdagmiddag door Bart van Eijk, algemeen directeur van Visser & Smit Bouw, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Bibliotheek AanZet in Papendrecht overhandigd aan vertegenwoordigers van de families Visser en Smit.

"Het boek beschrijft wat onze voorgangers deden en wat wij vandaag de dag doen. Met beide benen op de grond en met Hollandse nuchterheid waarmaken wat je belooft", aldus algemeen directeur Van Eijk. "De naamdragers Visser en Smit behoren tot een select gezelschap families die veelal afkomstig waren uit de Drechtsteden en soms uit de Hoeksche Waard of het Rotterdamse. Een exemplaar mag dus zeker niet ontbreken in het familiearchief!"

Van Eijk overhandigde de eerste exemplaren aan mevrouw H.W.G. van Blokland-Visser en mevrouw C.M. Groenendijk-Visser. Beide dames Visser uit Papendrecht hebben onder andere beeldmateriaal uit de archieven van de familie beschikbaar gesteld, zodat de bedrijfshistorie goed in beeld kon worden gebracht in dit bijzondere boek.

Het boek werd ook uitgereikt aan bibliotheek AanZet in Papendrecht, Stichting Dorpsbehoud Papendrecht en het Regionaal Archief Dordrecht. Belangstellenden kunnen een exemplaar van het boek bij deze organisaties inzien, ook diverse bibliotheken in de regio Dordrecht-Papendrecht beschikken over een exemplaar.

Op de foto staat de overhandiging, met v.l.n.r. mevrouw Dekker (bibliotheek AanZet), Bart van Eijk (algemeen directeur Visser & Smit Bouw), mevrouw. C.M. Groenendijk-Visser en mevrouw H.W.G. van Blokland-Visser.