• De collegeleden, met v.l.n.r. Arjan Kraijo, Peter Verheij, Dorien Zandvliet en burgemeester Jaap Paans.
• De collegeleden, met v.l.n.r. Arjan Kraijo, Peter Verheij, Dorien Zandvliet en burgemeester Jaap Paans. Foto: Bert Bons

'Tevreden, maar er is nog veel te doen'

alblasserdam • Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen kijkt het college van B&W van de gemeente Alblasserdam met een goed gevoel terug op de afgelopen vier jaar, waarin veel gebeurd is.

"Ons motto 'samen doen' heeft veel energie losgemaakt in de samenleving", begint wethouder Peter Verheij, die na de vorige verkiezingen als informateur en formateur aan de wie gestaan heeft van de coalitie tussen zijn partij, de SGP, en de Pvda en het CDA.

"Het college van B&W is een goed op elkaar ingespeeld team", concludeert burgemeester Jaap Paans, die in 2015 burgemeester werd in het Damdorp. "Ik heb een bereidheid gezien om samen te werken en te leren."

Er zijn in de afgelopen vier jaar diverse grote projecten tot stand gekomen of in gang gezet. Wethouder Peter Verheij noemt het Scheldeplein als voorbeeld, waar verschillende projecten op elkaar afgestemd zijn en waar een 'Huiskamer' tot stand wordt gebracht. Ook noemt hij de samenwerking met de ondernemers en de pro-actieve opstelling van de gemeente bij het faillissement van Nedstaal als highlights van de afgelopen vier jaar.

Wethouder Dorien Zandvliet noemt projecten als Helpende Handen, de vorderingen in de verhuizing van het woonwagencentrum aan de Staalindustrieweg en het Cultureel Netwerk dat gevormd is, als projecten waar ze met veel genoegen op terug kijkt.

Zie verder pagina 3: 'Communicatie en verwachtingen zijn leerpunten'