Sophie in het ziekenhuis.
Sophie in het ziekenhuis. Foto: Familie Spuijbroek

Hulpactie krijgt vervelend staartje

papendrecht • Het was een spontane, meelevende actie van Sophie Spuijbroek (11) uit Papendrecht om dinsdag aan het begin van de avond even naar een hardloper te fietsen, die gevallen was.

Maar wat gebeurde er? Ze werd zelf aangereden toen ze de rotonde wilde oversteken en liep zes botbreuken op in haar been.

Sophie kwam rond kwart over zeven uit het zwembad. Toen ze bij bij het Apollo hotel fietste, zag ze aan de overkant bij de Dierenkliniek een hardloper vallen. Sophie bedacht zich geen moment en sloeg snel af om te gaan vragen of het met hem ging. Ze keek echter niet goed uit en werd aangereden op de rotonde.

"Ze had voorrang, maar omdat ze het in een opwelling deed, kon een automobilist haar niet meer ontwijken", vertelt haar moeder. Sophie had veel pijn en werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar breuken werden geconstateerd in haar kuitbeen, scheenbeen en op vier plaatsen in haar voet. Nog dezelfde avond is ze geopereerd, waarna er gips omheen is gegaan. Inmiddels (vrijdag 9 februari) is Sophie weer thuis.

"Het was een heldendaad met een vervelend einde", concludeert Sophie's moeder,

Sophie zelf is er nog wel enkele weken mee zoet. Over twee weken moet ze terug naar het ziekenhuis en dan krijgt ze waarschijnlijk loopgips.

En de gevallen hardloper? "Die zijn we in de commotie uit het oog verloren. We weten helaas niet hoe het met hem afgelopen is."