• Ibrahim en wethouder Zandvliet.
• Ibrahim en wethouder Zandvliet.

Taalheld: 'Taal leer je door te spreken'

alblasserdam • Ibrahim Al Hendi uit Alblasserdam heeft de Taalheldenverkiezing van Stichting Lezen en Schrijven gewonnen.

Wethouder Dorien Zandvliet heeft daarom de Alblasserdamse taalheld maandag ontvangen op het gemeentehuis. Vorige week heeft Ibrahim Al Hendi uit handen van Prinses Laurentien der Nederlanden in Rotterdam de prijs in de categorie 'Taalcursist van het jaar'. Dit jaar werden er maar liefst 174 Taalhelden genomineerd, waarvan 36 doorgingen naar de landelijke verkiezing.

Uit deze 36 is Ibrahim gekozen tot Taalheld, omdat: "Het bijna onvoorstelbaar is hoe Ibrahim, in de korte tijd dat hij hier in Nederland is, al zo goed de Nederlandse taal eigen heeft gemaakt. Daarbij deelt hij zijn kennis en ervaring met anderen, onder andere als tolk bij huisartsen, en motiveert en ondersteunt daarmee nieuwkomers", aldus de jury.

Wethouder Dorien Zandvliet heeft veel waardering voor deze inzet en heeft uitgebreid met Ibrahim gesproken. Natuurlijk over zijn prijs, maar ook over zijn ervaringen als nieuwe Alblasserdammer en zijn plannen voor de toekomst. Ibrahim wil graag verder studeren, om zijn werk in de accountancy dat hij in Syrië deed, weer op te pakken. Ibrahim vertelt nog dat eigen inzet natuurlijk het belangrijkst is, maar contact met dorpsgenoten ook. "Taal leer je door te spreken, door te oefenen. Mijn taalmaatje heeft me daarbij geholpen". Er zijn nog meer taalmaatjes nodig in Alblasserdam. Voor meer informatie of aanmelding: De Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) via 078-2021220 of www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.