woensdag 17 januari

Henry van Loon in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Henry van Loon verzorgt op woensdag 17 januari vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn voorstelling Sleutelmoment zou het wel eens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren.
Entree bedraagt 19 euro (inclusief consumptie). Er is geen pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 18 januari

Huis van de Waard Nieuw-Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, d'Ouwe School, ingang naast Dorpslaan 5. Inloop tot 16.30 uur voor een praatje, spelletje, koffie of gezelligheid. Info: www.huisvandewaard.nl.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht komt op donderdag 18 januari de PCOB weer bij elkaar. Bertie Bakker-Viveen uit Papendrecht zal vertellen over het leven van vogels aan de hand van foto's die haar man maakt. Met deze presentatie steunt zij het werk van Hans van Beek in Vietnam.

zaterdag 20 januari

Aangenaam Goud in Papendrecht met Kees Cornelisse
10:30, Papendrecht, De Markt. In woonzorgcentrum De Markt verzorgt Kees Cornelissen op zaterdag 20 januari een koffieconcert in de serie Rivas Aangenaam Goud. Hij zal van 10.30 uur tot 11.15 uur op de accordeon van zich doen horen. Muzikanten die een van de koffieconcerten in het lopende of volgende seizoen willen verzorgen, kunnen zich melden via info@cultureleraadpapendrecht.nl.

Johan Derksen in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op zaterdag 20 januari vanaf 20.15 uur een bluesavondje gehouden met Johan Derksen. Om de blues niet verloren te laten gaan heeft Johan Derksen de beste Nederlandse bluesvocalisten en -muzikanten gemobiliseerd die in Keeps The Blues Alive de liefhebbers terugvoeren naar begin jaren '60. Toen lieten onder anderen The Rolling Stones, The Animals en John Mayall een breed publiek kennismaken met giganten als John Lee Hooker en Muddy Waters,. Nederland sprak een woordje mee met onder anderen Cuby + Blizzards, Livin' Blues en The Bintangs.
Entree 25 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

woensdag 24 januari

Interkerkelijke vrouwenochtend in Alblasserdam
09:15, Alblasserdam, Ichthuskerk. Voor de vijftiende keer wordt op woensdagmorgen 24 januari de jaarlijkse Interkerkelijke Vrouwenochtend gehouden in Alblasserdam. Tijdens deze ochtend staan de bezoekers onder leiding van Marja Verschoor-Meijers, een enthousiast spreekster, freelance schrijfster en auteur van verschillende boeken. Het thema voor deze ochtend is: 'Blikopener' toegespitst op de vraag: "Zijn jouw ogen open voor wat God laat zien?". Er zal een collecte worden gehouden voor een vrouwenproject van de stichting Traveling Light én voor de onkosten van de ochtend. Vanaf 08.45 uur staan de deuren van de Ichthuskerk aan het Scheldeplein open. Het programma begint om 09.15 uur en duurt tot 11.30 uur. Er is kinderopvang voor kinderen tot de leeftijd van zes jaar. Voor meer informatie of verzoek om vervoer kan men bellen met Sophie van der Klooster (078-6918906) of Marianne Krabbendam (078-7501604).

Koersbal in De Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Open Tafel
12:30, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. In 't Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland wordt op woensdag 24 januari weer een Open Tafel gehouden voor inwoners van Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk van 55 jaar en ouder.
Deze Open Tafel wordt georganiseerd door de L. en N. Smit's Stichting. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 22 januari uiterlijk 10.00 uur. Voor aanmelden, vervoer naar 't Waellant en/of meer informatie: het Service- en Informatiepunt van de L. en N. Smit's Stichting, iedere werkdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en telefonisch te bereiken op 0184-689360. Zie ook: www.smitsstichting.nl.

Spelmiddag in Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.