Records Wiekslag

alblasserdam • On zwembad Blokweer werd zaterdag de tweede wedstrijd van de KNZB competitie gezwommen. Om uiteenlopende redenen kon Wiekslag niet in de sterkste opstelling uitkomen.

Naast de vele medailles sneuvelden er ook weer veel persoonlijke records. Jeroen Mulder was liefst 84 seconden sneller op de 400 vrij met een tijd van 4.34.39 al moet gezegd worden dat zijn tijd al dateerde uit 2012. Susanna Hammerstein zwom de 400 vrij in 7.03.28 en verbeterde zich 39 seconden. Alex van den Berg verbeterde zijn tijd uit 2011 op de 400 wissel met 26 seconden en finishte nu in 5.55.73. Op de 200 wissel werden ook de nodige verbeteringen genoteerd. Pim Romeijn zwom 3.06.72 en verbeterde zich met 22 seconden. Daan Kouwenhoven tikte aan in 2.45.28 en dat was 20 seconden sneller. Indra Morilla Gonzales was bijna 20 seconden sneller en tikte nu aan in 3.26.16. Mike Kouwenhoven wist zich 18 seconden te verbeteren op de 400 wissel en zwom nu 5.32.11. Sophie Buurman tikte aan in 2.57.47 en ook zij verbeterde haar tijd met 18 seconden. Lucie Barendregt zwom de 100 rug in 1.46.70 en dat was goed voor een pr van 14 seconden. Deborah Oosterwijk zwom ook de 100 rug en zij legde die afstand af in 1.45.61, goed voor een pr van 11 seconden.

Zaterdag wordt in Blokweer de derde wedstrijd uit het junioren, jeugd en senioren circuit gezwommen samen met ZPB en PCG. De KNZB heeft onlangs de promotie en degradatieregeling gepubliceerd en er degraderen dit seizoen liefst elf verenigingen uit de A klasse. Voor Wiekslag is degradatie daardoor onontkoombaar.

Goud en zilver voor KDO

alblasserdam • De districtskampioenschappen, georganiseerd door KDO Alblasserdam, heeft de gymnastiekvereniging twee gouden medailles en een zilveren medaille opgeleverd.

Het was voor het eerst dat gymnastiekvereniging KDO Alblasserdam in samenwerking met het district Zuid-Holland Zuid een districtswedstrijd had georganiseerd. Dit is een semi-landelijke wedstrijd van de Koninklijke Nederlands Gymnastiek Unie (KNGU). Op deze wedstrijd kunnen de jongens zich plaatsen voor een plekje op de Nederlandse Kampioenschappen.
In de eerste ronde turnde Robin van Vliet, Ruben den Hartog en Nilton Cetin. Robin (7 jaar) en Ruben (7 jaar) turnde hun eerste wedstrijd in de categorie benjamin. Zij deden mee in de talentendivisie. Dit is het hoogste niveau. Ruben behaalde 15.050 punten op ringen. Robin deed daar nog een schepje bovenop. Hij behaalde 16.050 punten op rek. Robin heeft een knappe vierde plaats weten te behalen.
In de derde ronde had KDO 8 turners. Joshua Oskamp, Jeftha Oskamp en Pablo Labrijn zaten in baan 1. Zij turnen alle drie in de categorie instap 3e divisie. Bij alle drie de jongens ging hun wedstrijd perfect. Ze waren trots op zichzelf. De coach vond dit zelfs de beste wedstrijd ooit , bij alle drie de jongens. Joshua turnde zelfs zo goed, dat hij districtskampioen werd.
Ook Lucas Kanters, Mike Wander, Imre Naaktgeboren en Niels ver A turnde in deze ronde. Zij doen mee in de categorie junior 1 4e divisie. In deze categorie wist Lucas Kanters met zijn prachtige zelfgemaakte oefeningen een gouden medaille te behalen. Hij werd districtskampioen van Zuid-Holland. Maar ook de zilveren medaille was voor KDO. Mike Wander werd knap tweede. Deze jongens hebben zich zeer waarschijnlijk geplaatst voor de finale van de Nederlandse Kampioenschappen op 26 mei.