Afbeelding
Foto:

Week van Gebed in regio

alblasserdam/nieuw-lekkerland • De jaarlijkse Week van Gebed wordt weer gehouden. Ook in Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam zijn er gebedsbijeenkomsten in de week van 21 tot 28 januari.

Het thema van de jaarlijkse gebedsweek, die georganiseerd wordt door MissieNederland en de Raad voor Kerken, is dit jaar 'Recht door zee'. Dit thema is door christenen uit het Caribisch gebied aangereikt, en haakt in op het danklied dat Mozes en zijn zus Mirjam zongen na de doortocht van het volk Israël door de Schelfzee (Exodus 15:2-21).

Nieuw-Lekkerland

In diverse bijeenkomsten, georganiseerd door vijf verschillende kerken in Nieuw-Lekkerland die samenwerken in Keerpunt, wordt het thema uitgewerkt vanuit verschillende invalshoeken.

De bijeenkomsten zijn op maandag 22 januari in de Gereformeerde Ontmoetingskerk, op dinsdag 23 januari in de Hervormde Gemeente Maranatha, op woensdag 24 januari in de Gereformdeerde Kerk Vrijgemaakt (in De Hoeksteen), op donderdag 25 januari in de Vrije Baptistengemeente (in de Maranathakerk) en op zaterdag 27 januari in de Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg, Rehoboth.

Alle bijeenkomsten in Nieuw-Lekkerland vangen aan om 19.30 uur.

Alblasserdam

In Alblasserdam worden zes gebedsbijeenkomsten gehouden. De bijeenkomsten worden georganiseerd door verschillende geloofsgemeenschappen hier ter plaatse en staan ook onder verantwoordelijkheid van de betreffende geloofsgemeenschap.

Ieder die mee wil bidden is gedurende de gebedsweek van harte welkom in de verschillende kerken. De gebedssamenkomsten in Alblasserdam vinden plaats van maandag 22 tot en met zaterdag 27 januari: maandag 22 januari Jozua (Ampèrestraat 4), dinsdag 23 januari De Levensbron (Prinses Julianahof 1), woensdag 24 januari Elthetokerk (Blokweerweg 22), donderdag 25 januari Ontmoetingskerk (Blokweerweg 75), vrijdag 26 januari Grote Kerk (Cortgene 8), zaterdag 27 januari Ichthuskerk (Scheldeplein 2).

Alle samenkomsten beginnen telkens om 19.30 uur en duren maximaal een uur.