• Een toast op Le Barrage.
• Een toast op Le Barrage. Foto: Bert Bons

'Le Barrage is een aanwinst'

alblasserdam • Restaurant Le Barrage aan de Dam in Alblasserdam is donderdagavond officieel geopend. Dit werd gedaan door burgemeester Jaap Paans, stylist Fred van Leer en horecaondernemer Björn van Dijl.

Het drie verdiepingen tellende restaurant, stijlvol ingericht en uitgebreid aan de achterzijde, is de nieuwste aanwinst binnen de Willaerts Group van Van Dijl. Met ruim vijftien jaar ervaring en met over de 300 werknemers binnen de Willaerts Group, heeft Van Dijl succesvol diverse horecagelegenheden met verschillende concepten geopend. Tijdens zijn openingsspeech noemde burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam Le Barrage een aanwinst voor Alblasserdam. Hij prees Van Dijl voor zijn ondernemersgeest en doorzettingsvermogen om van het pand een prachtig restaurant te maken.

Burgermeester J.Paans sprak zijn waardering uit voor de keuze van Bjorn van Dijl om in Alblasserdam te ondernemen. Hij gaf aan dat Alblasserdam een zeer positieve ontwikkeling doormaakt en dat de opening van Le Barrage hier zeker aan bijdraagt. Daarnaast zal volgens de burgemeester ook nostalgie een rol spelen bij de Alblasserdammers die het pand kennen als bank en het pand nu op een andere manier kunnen ontdekken. Na de speeches werd het glas geheven en geproost op Le Barrage.

"Ontzettend trots dat Le Barrage nu is geopend na de lange periode van verbouwen. De laatste maand waren er ruim 60 personen per dag aan het werk om alles af te krijgen. Nu gaan wij aan de slag en hopen vele gasten te mogen ontvangen", aldus Van Dijl.