Afbeelding
Foto: Bert Bons

Voorleesontbijt in de bibliotheek

papendrecht • In Bibliotheek Papendrecht is op donderdag 25 januari in het kader van De Nationale Voorleesdagen een feestelijk Voorleesontbijt.

Voor de kinderen liggen er heerlijke tijgerbroodjes klaar. Zij kunnen terwijl ze smullen, luisteren naar de verschillende prentenboeken die worden voorgelezen. Wie er komt voorlezen blijft nog even geheim, maar het wordt beestachtig verrassend. Het ontbijt is voor kinderen tot vijf jaar. Het begint om 09.00 uur en duurt tot ongeveer 10.30 uur. Toegang is gratis, maar aanmelden is wel gewenst via de website of aan de balie.
Het Voorleesontbijt wordt gehouden in het kader van de Nationale Voorleesdagen, die van 24 januari tot en met 3 februari gehouden worden.
Het boek 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek staat tijdens de Voorleesdagen landelijk centraal bij de vele activiteiten. Zo kan men in bibliotheek van Papendrecht op zaterdag 27 januari komen knutselen rondom het thema 'Ssst! De tijger slaapt'. Anita van Workshops4kids helpt bij het maken van foamklei potloodhouders van alle dieren die voorkomen in dit boek. Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl. Toegang is gratis.


Nieuwe leden in bestuur SIMAV

regio • Het bestuur van Molenstichting SIMAV is, na vertrek van twee leden, aangevuld met drie nieuwe bestuursleden.

De beschermers van de molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden verwelkomen deze maand Herman van Santen als secretaris. De gedeelde functie als voorzitter Technische Commissie wordt ingevuld door Juriean Kramer en Wim Meerkerk.
Oud-secretaris Henk Bovekerk en oud-voorzitter Technische Commissie Piet Vergouwe zwaaiden afgelopen december af. De taken van de heer Bovekerk zullen vervuld worden door Herman van Santen. De heer Van Santen is wethouder van gemeente Zederik. Zowel de heer Kramer als de heer Meerkerk worden door het dagelijks bestuur als zeer geschikt geacht de taken uit te gaan voeren. Beide heren zijn al jaren betrokken bij Molenstichting SIMAV. De heer Kramer is gepensioneerd bouwkundige. De heer Meerkerk is zelfstandig ondernemer en vrijwillig molenaar.
Er is bewust gekozen het bestuur uit te breiden naar in totaal zes personen. Gezien de komende renovaties en de vele onderhoudswerkzaamheden is het werk te omvangrijk voor slechts één 'technisch' bestuurslid.


Commissaris Lek en Waard Wonen

nieuw-lekkerland • Pieter Cornelis de Jong is met ingang van 1 januari 2018 benoemd tot commissaris van Lek en Waard Wonen (met het deskundigheidsgebied juridische zaken/governance).
De heer De Jong woont in Dordrecht en is in zijn werkzame leven teamleider bedrijfsbureau bij het Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk en is tevens commissaris bij Woningstichting Gouderak. De heer Geurt van de Haar en mevrouw Janine Sanders zijn op 31 december 2017 conform het rooster van aftreden afgetreden. Lek en Waard Wonen streeft naar een Raad van Commissarissen met vijf leden. Een wervingsprocedure voor een vijfde commissaris met het deskundigheidsgebied volkshuisvestiging/vastgoed zal in januari 2018 worden gestart.