Afbeelding
Foto:

VVHP organiseert puppycursus

papendrecht • De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht (VVHP) organiseert dit jaar voor het eerst in voorjaar een puppycursus.
De cursus duurt acht weken en wordt gehouden op de dinsdagavond van 19.00 tot 19.30 uur. Op een speelse manier wordt er begonnen met het aanleren van de basisoefeningen. Men leert het volgen, het zitten en het afgaan. Deelnemers krijgen een deelnemerscertificaat van de vereniging als men deze cursus met goed gevolg doorlopen heeft. De pups mogen niet jonger zijn dan twaalf weken of ouder dan 24 weken en moeten volledig zijn ingeënt, ook voor de kennelhoest. Voor meer informatie of aanmelding: Arja Smit via 06-12389430.


Viering ICF Alblasserwaard

sliedrecht • In het Griendencollege aan de Kamnerlingh Onneslaan 109 in Sliedrecht wordt op zondag 21 januari vanaf 15.30 uur weer een viering worden gehouden van ICF Alblasserwaard.

De Arabisch sprekende Sylvador Abdelrahma voorgaan. Hij zal worden vertaald vanuit het Arabisch in de Nederlandse taal door een Syrische vluchteling. Het thema zal zijn 'Liefde die geeft'. Tijdens de viering is er zang en muziek in vele talen zijn. Ook zal er een crèche zijn voor kinderen tot vier jaar en er is een speciaal programma voor kinderen van vijf tot twaalf jaar. Tevens is er Tringrinya (Eritrea) vertaling aanwezig.


Lions DE-actie succesvol

regio • De actie met spaarpunten van Lions Alblasserwaard in de maand december is bijzonder goed verlopen. De totale opbrengst bedraagt ruim een half miljoen punten en daarvoor levert de koffie fabrikant zo'n 1200 pakken koffie af bij de vier Voedselbanken in de regio. Het resultaat is meer dan twee jaar geleden toen ruim 1000 pakken koffie werden verstrekt.


Cursus website ontwerpen bij VU

papendrecht • Binnenkort start er bij de VU Papendrecht de cursus Website ontwerpen voor beginners.
Belangstellenden kunnen vanaf maandag 29 januari in xrd lessen leren een eigen website te ontwerpen. Deelnemers worden meegenomen door de techniek en de do's and don'ts van het hebben van een eigen website. De gebruikte software en tools zijn allemaal gratis. De kosten van de cursus bedragen 165 euro plus een studieboek van ongeveer 20 euro Inschrijven kan via www.vupapendrecht.nl of door te bellen naar 078-6154764.


Cursus Klein Vaarbewijs 1 bij VU

papendrecht • Op maandag 30 januari start bij Volksuniversiteit Papendrecht een cursus Klein Vaarbewijs 1. Dit vaarbewijs is verplicht voor bestuurders van schepen sneller dan 20 km per uur en/of langer dan 15 meter en is geldig op kleine binnenwateren (meren, rivieren en kanalen) en voor wie naar Duitsland vaart met meer dan 5 pk aan de schroef.
De cursus bestaat uit zes dinsdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur en kost 125 euro exclusief examenkosten. De studiewijzer en examenbundel kan voor ongeveer 25 euro bij de boekhandel of de ANWB gekocht worden. Voor inschrijving kan men terecht op www.vupapendrecht.nl of bellen naar 078-6154764.