donderdag 11 januari

Nieuwjaarsbijeenkomst PCOB
14:30, Alblasserdam, Levensbron. De PCOB van Alblasserdam houdt op donderdag 11 januari haar nieuwjaarsbijeenkomst met medewerking met De Wereld Winkel. Zij geven een presentatie. Alle middagen zijn voortaan in de Levensbron aan de Prinses Julianahof 1 in Alblasserdam. Aanvang is om 14.30 uur. Belangstellenden zijn welkom.

zaterdag 13 januari

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, dorpshuis De Beemd. De Verenigingsraad Oud-Alblas houdt weer een bingoavond gehouden. Het is de derde avond in een serie van zes van dit seizoen en is voor de eerste keer in Dorpshuis de Beemd, Beemdweg 9. Er zijn prijzen te winnen; vor de laatste ronde is een grotere waardevolle prijs beschikbaar. De entree is gratis. Later binnenlopen mag ook.

Verzamelbeurs in Landvast
12:00, Alblasserdam, Landvast. In sociaal cultureel centrum Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam wordt op zaterdag 13 januari weer de maandelijkse verzamelbeurs gehouden. Belangstellenden zijn tussen 12.00 en 15.00 uur welkom om hun verzameling uit te breiden.

Nieuwjaarsconcert Shaare Zedek Koor
19:30, Alblasserdam, Grote Kerk. In de Grote Kerk aan het Cortgene 8 in Alblasserdam geeft het Shaare Zedek Koor op zaterdag 13 januari 2018 vanaf 19.30 uur een optreden. Ook het Christelijk Krimpens Mannenkoor onder leiding van Hans van Blijderveen zal deze avond te horen zijn. Verdere muzikale medewerking is er van Arie van der Vlist op orgel, Arjan Wouters op de vleugel, Kees Alers op vleugel en Jolanda den Houter op hobo. Dominee J.C. Schuurman zal een overdenking verzorgen. Toegang is gratis, deuren gaan open om 19.00 uur. Er wordt een collecte gehouden ten bate van het Shaare Zedek Ziekenhuis te Jeruzalem.

Nieuwjaarsconcert Excelsior Papendrecht
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Het orkest van Excelsior Papendrecht onder leiding van Ruud Welle verzorgt op zaterdag 13 januari 2018 het traditionele Papendrechts Nieuwjaarsconcert. Excelsior biedt de luisteraars een gevarieerd programma, met een knipoog naar het beroemde Nieuwjaarsconcert in Wenen. Het belooft een sprankelend feest te worden bij deze muzikale opening van het nieuwe jaar in Weense sferen in het Papendrechtse Theater De Willem, door het orkest van Excelsior tezamen met Maestro Bertram Kleis. Gelukkig Nieuwjaar! Kaartjes à 12,50 euro zijn te reserveren via www.theaterdewillem.nl of telefonisch via 078-6158226 (maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur). Aanvang concert om 20.15 uur.

zondag 14 januari

Live Music Café start 2018 in Landvast met The Rotations
15:00, Alblasserdam, Landvast. De band Multi-Music organiseert zondag 14 januari weer het Live Music Café in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Deze keer is als gast de populaire rockband The Rotations met Yvonne Bochanen als zangeres, Paul Matthijssen op gitaar, Jan Bieren op gitaar, Rieks Zuiderbaan op basgitaar en Bas den Otter op drums. Het muzikale programma loopt van 15.00 tot 18.00 uur. Toegang is altijd gratis. Foto: The Rotations met Zangeres Yvonne Bochanen.

dinsdag 16 januari

Ontmoetingsontbijt in de bibliotheek van Alblasserdam
09:00, Alblasserdam, bibliotheek. In de bibliotheek van Alblasserdam wordt op dinsdag 16 januari een ontmoetingsontbijt gehouden. Tijdens dit ontbijt is er naast een gezonde start van de dag aandacht voor vitaliteit door middel van een sportief randje. Daarnaast is er veel ruimte voor ontmoeting. Deelname is gratis. Er is plaats voor 30 deelnemers, opgeven kan bij Maria Remmers via: m.remmers@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of via 078-2021220. het ontbijt duurt van 09.00 tot 11.00 uur.

woensdag 17 januari

Henry van Loon in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Henry van Loon verzorgt op woensdag 17 januari vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn voorstelling Sleutelmoment zou het wel eens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren.
Entree bedraagt 19 euro (inclusief consumptie). Er is geen pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.