Acht bekeuringen voor lastige jeugd

alblasserdam • De politie van Alblasserdam heeft acht bekeuringen uitgedeeld aan jongeren die overlast gaven op winkelcentrum Makado in Alblasserdam.
De politie had klachten gekregen van winkeliers en bezoekers van het overdekte winkelcentrum. De acht bekeuringen werden uitgereikt vanwege herrie, asociaal gedrag en afval dumpen. "De ingang van Makado is geen hangplek", laat de politie van Alblasserdam weten.


Fietser aangereden op Blokweerweg

alblasserdam • Een 70-jarige man op een elektrische fiets is dinsdagochtend 9 januari op de Blokweerweg in Alblasserdam aangereden door een bedrijfsbus.

De Alblasserdammer fietste over de Blokweerweg en werd ter hoogte van de kruising met de Zeelt over het hoofd gezien door de bestuurder van de werkbus. De zeventiger kwam na de botsing ten val met zijn fiets en had daardoor onder meer last van zijn rug. Omstanders en de bestuurder boden na het ongeval hulp en belden 112. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De fietser is per ambulance naar de huisarts gebracht. Zijn letsel leek mee te vallen.


Alzheimer Trefpunt

alblasserdam • In de Waard-Inn de Alblashof wordt op dinsdag 16 januari een Alzheimer Trefpunt gehouden. Veilig Thuis ZHZ verzorgt dan een voorlichting over wat ouderenmishandeling is, welke vormen en signalen er zijn en wat men ertegen kan doen.
Burgers, Vrijwilligersorganisatie, (mantel)zorgorganisaties, ouderenbonden en welzijnsinstellingen die met ouderen in contact zijn, willen zorgen dat iedereen een veilig thuis heeft. Dan is het belangrijk dat iedereen weet wat hij of zij kan doen als er een vermoeden is van ouderenmishandeling. Mensen die signalen opvangen of als mantelzorger overbelast raken kunnen terecht bij genoemde organisaties of bij Veilig Thuis ZHZ. Maar eerst is het belangrijk dat u weet welke signalen er zijn.
Het Trefpunt wordt elke derde dinsdag van de maand georganiseerd, in Rivas Verpleeghuis De Alblashof, De Alblashof in de Waard-Inn 1a te Alblasserdam. De zaal gaat om 19.00 uur open en het gesprek begint om 19.30 uur. De avond is om 21.30 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.


Alzheimer Café

papendrecht • In De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht wordt op donderdag 25 januari weer een Alzheimer Café gehouden. Wenny van der Hee, voorlichter van Alzheimer Nederland, is te gast om te spreken over het thema 'Wat is dementie?'.
Mevrouw van der Hee vertelt wat dementie precies is: wat gebeurt er in het hoofd, welke verschillende soorten dementie er zijn en wat de omgeving er van merkt. Ook zullen ze de nadruk leggen op de signalen die gepaard gaan met de ziektebeelden van dementie die het 'niet pluis gevoel' veroorzaken. Tevens zal zij in het kort vertellen wat Alzheimer Nederland doet.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond begint om 19.30 uur (zaal open 19.15 uur) en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie: Brede Welzijnsinstelling Papendrecht via 078-6154741.