• Wethouder Koppenol, Ronald van Ee en burgemeester Moerkerke.
• Wethouder Koppenol, Ronald van Ee en burgemeester Moerkerke. Foto: Ronald

Eerste paal Ronald Verkeersopleidingen

papendrecht • Burgemeester Aart-Jan Moerkerke en wethouder Kees Koppenol hebben maandagmiddag op de bedrijvenstrook in het Land van Matena de eerste paal geslagen voor een nieuw onderkomen voor Ronald Verkeersopleidingen uit Papendrecht.

De plechtigheid werd bijgewoond door het voltallige gezin van eigenaar Ronald van Ee, die alle vier zeer nauw verbonden zijn aan Ronald Verkeersopleidingen. Verder was Wim Stam van Aannemingsbedrijf W. Stam van de partij. Zij zullen het komende half jaar voor de bouw van het multifunctionele nieuwbouw pand zal gaan zorg dragen.

Mijlpaal

Ronald van Ee spreekt van een mijlpaal en kijkt al uit naar het moment dat de Verkeersschool gaat verhuizen van de Kazernestraat naar dit nieuwe pand. "Want dit biedt ons veel meer mogelijkheden voor de toekomst en bovendien zijn we af van het parkeerprobleem in het centrum van Papendrecht."

Ronald Verkeersopleidingen werd opgericht op 3 september 1982 als autorijschool vanuit een huiskamer aan de Noordersingel in Papendrecht. Al snel werden naast de autorijlessen ook motorrijlessen aangeboden en werd de huiskamer ingeruild voor een bedrijfspand aan de Veerdam. In de jaren die daarop volgden vergaarde de verkeersschool niet alleen bekendheid in Papendrecht, maar ook ver daarbuiten. Het productportfolio werd uitgebreid en Ronald Verkeersopleidingen werd een kwaliteitsbegrip in de regio Drechtsteden.

Uit jasje groeien

De ontwikkelingen die de verkeersschool in het begin van de 21e eeuw doormaakte zorgde ervoor dat het bedrijf uit zijn jasje groeide. Dit resulteerde in 2006 in een verhuizing naar de voormalige brandweerkazerne van Papendrecht aan de Kazernestraat. Vanuit dit prachtige pand wordt er niet alleen gewerkt om mensen te helpen aan het rijbewijs, maar ook om maatwerk te leveren aan bedrijven.

Waar het allemaal begon met autorijlessen behoren nu diverse praktijk- en theorielessen voor onder andere de scooter, motor, aanhangwagen, vrachtwagen en taxi tot het programma. Ook worden er rijvaardigheidstrainingen aan bedrijven gegeven en wordt de nascholing van beroepschauffeurs (Code 95) verzorgd.

Zo bestaat het familiebedrijf dus al ruim 35 jaar en is geleidelijk aan uitgegroeid tot een zeer respectabel bedrijf met achttien medewerkers.

Wat is mooier...

"En wat is er mooier", vertelt Ronald verder, "om als Verkeersopleidingscentrum, met het oog op de toekomst, een eigen bedrijfspand te bezitten compleet met werkplaats, leslokalen, kantoren en voldoende eigen parkeergelegenheid."