PKC houdt één punt over aan thriller

papendrecht • PKC/SWKGroep heeft voor het eerst dit Korfbal Leagueseizoen puntverlies geleden. In het Friese Gorredijk werd de topper tegen LDODK/Rinsma Modeplein een bloedstollende kraker die uiteindelijk geen winnaar opleverde.

Bij rust was de stand al in evenwicht (12-12) en na een enerverende tweede helft, waarin PKC een 23-20 achterstand goedmaakte, stond ook bij het eindsignaal een gelijke stand op het scorebord: 26-26. PKC is nog wel koploper, met één punt voorsprong op TOP/SolarCompleet.

In de openingsfase waren de doelpunten schaars, met een 1-1 tussenstand na 5 minuten. Daarna begonnen de doelpunten te vallen en ontspon zich een spannend gevecht, waarbij de ene keer PKC op voorsprong stond en de andere keer LDODK het initiatief had. PKC kon een klein een gaatje slaan (8-11), maar in de slotminuut scoorde LDODK enkele malen achter elkaar, waardoor beide ploegen bij een 12-12 ruststand naar de kleedkamer gingen.

In de tweede helft was het eerst PKC dat het initiatief nam (13-15), maar LDODK herstelde het evenwicht en nam zelfs een 23-20 voorsprong. Nadhie, Richard en Johannis brachten PKC weer langszij (23-23). LDODK kwam nog twee keer op voorsprong, maar PKC weigerde te capituleren en wist beide keren te antwoorden. En toen dankzij uitgerekend Nadhie, die tegen Marjolein Kroon een heel moeilijke avond had, eindelijk weer eens een Papendrechtse voorsprong op het scorebord verscheen (25-26), mocht PKC zelfs voorzichtig denken aan de overwinning.

Luttele seconden later was het echter alweer gelijk: 26-26, met nog anderhalve minuut op de klok. Beide ploegen hadden nog uitzicht op de winst en voor het publiek was het nagelbijten. Beide ploegen deelden uiteindelijk de punten, na een geweldige wedstrijd die geen verliezer verdiende.