Afbeelding
Foto:

Meer schade rond jaarwisseling in Alblasserdam

alblasserdam • De schade rond de jaarwisseling 2017-2018 valt in Alblasserdam hoger uit dan vorig jaar.

Er zijn tien afvalbakken en een peukenpaal die, zeer waarschijnlijk door vuurwerk, zijn vernield. Het schadebedrag voor de gemeente Alblasserdam komt hierdoor uit op 3450 euro.

Het schadebedrag is hoger dan vorig jaar, toen was er sprake van een schadebedrag van 2250 euro. Toen betrof het vijf afvalbakken, twee verkeersborden, een verkeerszuil en twee abriruiten.


Schade Nieuwjaar valt mee in Papendrecht

papendrecht • De schade die in de Nieuwjaarsnacht is toegebracht aan eigendommen van de gemeente Papendrecht, is lager dan in voorgaande jaren.

Voor zover nu geïnventariseerd, gaat het om 15 kapotte verkeersborden die ruim voor de jaarwisseling al vernield waren door vuurwerk, nog eens 28 kapotte verkeersborden tijdens de jaarwisseling en vier kapotte binnenbakken van prullenbakken.

"Wij kunnen dus spreken van weinig schade vergeleken met voorgaande jaren", meldt Ann-Sophie Oldenburger van de gemeente Papendrecht. Het bedrag dat nodig is om de borden en bakken te repareren, bedraagt ongeveer 3725 euro.


Extra controles door toename inbraken

nieuw-lekkerland • In verband met een toename van het aantal inbraken hebben wijkagenten woensdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur het in- en uitgaande verkeer in Nieuw-Lekkerland onder de loep genomen.

Een aantal daarvoor in aanmerking komende voertuigen en hun inzittenden werden daarbij staande gehouden en nader bekeken. 'Hierbij zijn geen onrechtmatigheden geconstateerd op het gebied van criminaliteit', meldt de politie.