Afbeelding
Foto:

Foto-expositie Jong in Papendrecht

papendrecht • Jeugd en jongerenwerk Papendrecht heeft een fotoproject georganiseerd voor Papendrechtse jongeren. De jongeren hebben eerst een basiscursus fotografie gevolgd en zijn vervolgens met het thema 'Jong in Papendrecht' in hun achterhoofd op pad gegaan, en hebben door middel van foto's vastgelegd hoe het is om jong te zijn in Papen-drecht.

Het resultaat van dit project is een expositie waarin de jongeren hun beeld van Papendrecht geven. Op zaterdag 13 januari om 19.00 uur is de officiële opening van deze expositie op de locatie van het jeugd en jongerenwerk Papendrecht. Tijdens de expositie zijn er van elke deelnemers drie foto's te zien en verder hangt er van elke deelnemer een foto op de 'verkiezingsborden' in de verschillende wijken in Papen-drecht. De expositie is alleen op zaterdag te zien van 19:00 tot 22:00 .


Salon Present: 'Wijs met medicijnen'

nieuw-lekkerland • Salon Present organiseert op maandag 29 januari van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur een avond in 't Waellant in Nieuw-Lekkerland met het thema: 'Wijs met medicijnen'. Deze avond wordt verzorgd door mevrouw M. Hermans, apotheker bij Planeten apotheek Nieuw-Lekkerland. Veel ouderen hebben meerdere aandoeningen en dus meerdere medicijnen nodig. Doordat er zoveel middelen tegelijk gebruikt worden, is de kans op interacties en bijwerkingen groter.


Spreekvaardigheid Duits en Engels

papendrecht • Bij Volksuniversiteit Papendrecht kan men in een aantal lessen de spreekvaardigheid van de Duitse of Engelse taal opfrissen, oefenen en verbeteren.

De cursus Duits Spreekvaardigheid is bedoeld voor wie ooit minimaal twee jaar Duits gehad heeft en beter wil leren spreken, telefoneren en eventueel vergaderen. Deze cursus bestaat uit 8 dinsdagavonden vanaf 16 januari van 19.30 tot 21.00 uur. De cursus kost 100 euro, exclusief het cursusboek.
De cursus Engels Conversatie 2 draait op 5 dinsdagavonden vanaf 23 februari van 19.00 tot 20.30 uur. Tijdens deze cursus wordt er bijna alleen maar Engels gesproken, ook tijdens de uitleg. Men moet dus minimaal 3 of 4 jaar Engelse les gehad hebben om deel te kunnen nemen. Het cursusgeld voor deze cursus bedraagt 68,50 euro. De docente zorgt voor het lesmateriaal (geen boek nodig).
Voor meer informatie en eventueel inschrijving kan men terecht op www.vupapendrecht.nl of bellen naar 078-6154764.