• Een deel van het aanplakbiljet van de Preek van de Leek.
• Een deel van het aanplakbiljet van de Preek van de Leek.

Burgemeester houdt 'Preek van de leek'

papendrecht • Burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht houdt op zondag 14 januari de Preek van de leek in De Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in Papendrecht. De aanvang van de dienst is om 17.00 uur.

Toen Aart-Jan Moerkerke anderhalf jaar geleden burgemeester werd van Papendrecht, wilde hij kennismaken met alle Papendrechters. Om dat doel te bereiken ging hij ging 'een straatje om' organiseren.

Dozen met gebak

Compleet met dozen vol gebak doorkruiste hij de gemeente, op bezoek bij mensen, verenigingen, bedrijven en andere organisaties om kennis te maken met het dorp langs de rivier en haar inwoners.

In het kader van die actie heeft ook de Werkgroep MiddagViering van de Morgensterkerk contact gezocht met hem om in het voorbij gaande 'straatje om' naar de kerk te komen om de 'Preek van de leek' te houden. Hij heeft daar welwillend op gereageerd.

Lang nagedacht

Burgemeester Moerkerke heeft lang nagedacht waarover hij zal gaan 'preken'. Uiteindelijk kwam hij op een onderwerp waarover hij graag iets wilde delen.

Want veel mensen hebben in hun leven wel een ervaring waar ze vol van zijn of blijven. Na lange tijd kun je ook meten welke gevolgen dit heeft gehad op de maatschappij. Wat is er allemaal door veranderd? Zienswijzen van mensen zijn anders geworden. Ook zijn er mensen die denken het wel te hebben begrepen maar misbruik maken van wat er niet gezegd is.

Cryptisch

"Het is allemaal nog wat cryptisch beschreven want wij willen uw nieuwsgierigheid prikkelen om de 14e januari naar de MiddagViering te komen", aldus de Werkgroep van de Morgensterkerk in haar uitnodiging voor deze bijzondere kerkdienst.

Het thema is: 'Op de puinhopen van Pim'. Volgens de werkgroep zal hij ditmaal niet trakteren op gebak, maar op iets moois wat meegenomen kan worden om nog eens over na te denken, zeker in het licht van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande.