Kees Cornelisse
Kees Cornelisse Foto:

Koffieconcert in De Markt

papendrecht • In woonzorgcentrum De Markt verzorgt Kees Cornelissen op zaterdag 20 januari een koffieconcert in de serie Rivas Aangenaam Goud.

Hij zal van 10.30 uur tot 11.15 uur op de accordeon van zich doen horen. De geloofsbrief van de vermaarde accordeonist uit Kinderdijk doet een grandioos optreden vermoeden. Kees speelde oorspronkelijk orgel en kwam bij toeval in aanraking met de accordeon. Hij heeft zichzelf in eerste instantie proefondervindelijk leren spelen. In een later stadium heeft hij les gehad van de vader van Corrie van Gorp, speelgenoot van The Three Jacksons. Naast twee werkaccordeons beschikt Kees over een grote verzameling knop- en pianoaccordeons. Sommige accordeons zijn voor de sier, andere antieke exemplaren zijn volledig gerestaureerd. Kees zal een verzameling van voor- en naoorlogse liedjes spelen en wil zo bij de muziek van de jaren vijftig en jonger uitkomen.

Muzikanten die willen optreden op de koffieconcerten in Papendrecht, kunnen zich melden via info@cultureleraadpapendrecht.nl.